Početna VIJESTI TREĆI HECKATHON MY SMART CITY Tko će ponuditi najbolja rješenja za Zadar?

TREĆI HECKATHON MY SMART CITY Tko će ponuditi najbolja rješenja za Zadar?

U posljednjih nekoliko godina raste IT sektor, kako u Zadru tako i u brojnim drugim manjih gradovima u Republici Hrvatskoj. On pruža, ono što većina drugih sektora do pojave COVID-a nije mogla, a to je rad od doma za brojne svjetske firme koje nemaju svoje urede u Zadru. Takav način poslovanja potaknuo je i pojedince da se ohrabre i pokrenu svoje start-upove od kojih su neki opstali, proširili se na međunarodno tržište, a ostali u Zadru.

Broj start-upova je još prilično nizak, no kroz suradnju Grada i IT tvrtki te pojedinaca radi se na tome da se taj sektor osnaži  te zainteresiraju i educiraju nadolazeće generacije kako bi oboružani tehničkim i poduzetničkim znanjem i inicijativom bili pokretači budućeg razvoja grada.

My Smart City hackathon rješenja

Upravo s tim ciljem treću godinu zaredom organizira se My Smart City hackathon i koferencija. Mlade Zadranke i Zadrani te svi ostali zainteresirani, imaju priliku osmisliti pametna rješenja na 24-satnom hackathon natjecanju koje će se održati 15. i 16.10. od 10:00 do 10:00 sati u crkvi sv.Dominika u Zadru, a trebala bi Zadar učiniti još ugodnijim mjestom za život.

Ove godine, da bi konkurencija bila što ujednačenija, hackathon će se održati u dvije kategorije: hackathon za srednjoškolce te hackathon za studente i mlade od 18 do 27 godina.