Tuna, Sushi & Wine Festival, jedan od najomiljenijih događaja posvećenih japanskoj kulturi, vraća se u Zadar! Ove godine, festival će se održati od srijede, 9. travnja do nedjelje, 13. travnja, a ljubitelji japanske kuhinje moći će uživati u brojnim novitetima i tradicionalnim delicijama.
Festival će ove godine obuhvatiti povratak japanskih majstora kuhinje i umjetnosti, a posebnu pažnju privlači obnova suradnje s Jelenom Yamasaki, predsjednicom Hrvatsko-japanskog društva. Ovaj događaj ima za cilj povezivanje japanske i hrvatske gastronomije te promociju zadarske tune i ribe, koja će biti u središtu pažnje.
Direktorica Turističke zajednice, Iva Bencun, naglašava važnost festivala za Zadar, ističući visoku kvalitetu lokalnih namirnica: „Ovaj festival ne samo da ističe namirnice koje mi imamo, već pokazuje i japansko-hrvatsko prijateljstvo. Cilj je pokazati zašto neki ljudi odlaze živjeti u Japan i što stoji iza te odluke“, izjavila je Bencun.
Središnji događaj festivala bit će gala večera koja će se održati 11. travnja u klubu Arsenal. Za ovu posebnu večer, japanski chef Akiyuki Nasu pripremit će jela koja spajaju japansku i mediteransku kuhinju. Glavna atrakcija bit će Kaitai Show – spektakularna demonstracija rezanja tune, uz glazbene nastupe japanskih izvođača. Među izvođačima je gospel pjevačica Hikari Mukai te samurajska skupina Katanayaichi.
Jelena Yamasaki, predsjednica Hrvatsko-japanskog društva, otkrila je svoje osobno povezanost sa Zadrom i objasnila ideju koja stoji iza festivala: „Ovaj festival ne samo da ističe kvalitetu naših namirnica, već naglašava japansko-hrvatsko prijateljstvo. Cilj je pokazati kako i zašto ljudi odlaze živjeti u Japan te što se krije iza tih odluka“, izjavila je Yamasaki.
Ulaznice za gala večeru u Arsenalu mogu se kupiti online. Cijene su 35 € za buffet i 80 € za mjesto za stolom, cijeli program možete pogledati ovdje