Početna ZABAVA TVRĐAVA KULTURE ŠIBENIK Asaf Avidan prvi puta u Hrvatskoj i 10. Šibenik...

TVRĐAVA KULTURE ŠIBENIK Asaf Avidan prvi puta u Hrvatskoj i 10. Šibenik Dance Festival

Atraktivan i zanimljiv program i ove godine pripremila nam je Tvrđava kulture u Šibeniku. Ova Javna ustanova je platforma za promociju kulturnih i kreativnih industrija kroz organizaciju kulturno-zabavnih događanja.

Između brojnih kvalitetnih događanja na Tvrđavi, izdvojit ćemo dva, plesna predstava Burning Water i koncert Asafa Avidana.

Hrvatska će publika, 6. kolovoza u 21.30, konačno dočekati premijerni nastup Asafa Avidana! Ovaj umjetnički genijalac slovi za jednog od najboljih izvođača uživo, a publika će imati priliku premijerno čuti i pjesme s njegovog posljednjeg albuma Anagnorisis, objavljenog u rujnu 2020.!

Ekspresivan, androgin glas Asafa Avidana koji jednako podsjeća na Jeffa Buckleyja koliko na Ninu Simone najbolje je opisao Jon Pareles za New York Times – “piše kao Leonard Cohen, pjeva kao Robert Plant, a ima karizmu kabare performera.” Svoje putovanje, potragu za istinom i iskrenošću, kako sam karakterizira svoju umjetnost, Asaf Avidan započeo je relativno kasno, kao 26-ogodišnjak, potaknut bolnim prekidom dugogodišnje ljubavne veze. Nastaje tada mini-album Now that you’re leaving, od strane publike i kritike odmah prihvaćen u rodnom Izraelu. Nedugo zatim, 2006. godine, Asaf okuplja bend nazvan Mojos s kojima slijede albumi Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale koji su zabilježili zavidan uspjeh i doprli do šire publike, a svjetsku popularnost stekao je remiksom Reckoning Song (One Day) njemačkog DJ-a Wankelmuta koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Snažna umjetnička vizija odvela ga je u samostalne vode, kada 2012. godine nastaje izrazito uspješan Different Pulses kojim Asaf Avidan otkriva nove načine umjetničkog izražavanja i izmiče žanrovskim klasifikacijama, ispipavajući mogućnosti modernoga popa. Slijede introspektivni Gold Shadow Study on Falling  u kojima elementi jazza, folka, soula, rocka i bluza, uhvaćeni u mrežu snažnih Asafovih tekstova i jedinstvene vokalne interpretacije, prodiru duboko u istine ljudske emocije.

Deseto izdanje Šibenskog plesnog festivala svečano će otvoriti izvedba plesne predstave Plamteća voda (Burning Water) u izvedbi plesača ansambla baleta HNK Ivan Pl. Zajc Rijeka, prema koreografiji Andonisa Foniadakisa.Predstava će se održati 19. srpnja 2021. u 21 h na Tvrđavi sv. Mihovila.

Do svoje ulaznice možete putem:

  • online sustava Eventim i Croatia Tickets
  • na sjevernom ulazu Tvrđave sv. Mihovila (prilaz od strane vatrogasnog doma)
  • u City Pointu šibenskih tvrđava gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica