Početna VIJESTI U Crnom otvorena zgrada za stanovanje za djecu i mlade s problemima...

U Crnom otvorena zgrada za stanovanje za djecu i mlade s problemima u ponašanju

Na predjelu Crno svečano je otvorena nova stambena jedinica organiziranog stanovanja za djecu i mlade s problemima u ponašanju Centra za pružanje usluga u zajednici.

U novoj stambenoj jedinici smještena su dva stana za 12 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djece s problemima u ponašanju.

Ovaj objekt izgrađen je bespovratnim sredstvima u sklopu projekta “Bolje sutra za sretnija jutra” i dio je deinstitucionalizacije nekadašnjeg Doma za odgoj djece i mladeži.

Projekt ima za cilj pružanje sigurnog okruženja, po uzoru na obiteljsko okruženje i produktivniju integraciju u društvo djece bez odgovarajuće socijalne skrbi i djecu s problemima u ponašanju.

Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar trenutačno ima 160 korisnika kroz usluge organiziranog stanovanja u 5 stambenih jedinica.

Na današnjem svečanom otvaranju nazočni su bili ministri Marin Piletić i Šime Erlić, župan Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, državna tajnica Marija Pletikosa, načelnik općine Poličnik Davor Lončar te brojni drugi.