Početna HRVATSKA U Hrvatskoj 5 novih oboljelih; nove Odluke o vjenčanjima, pogrebima, dječjim igralištima,...

U Hrvatskoj 5 novih oboljelih; nove Odluke o vjenčanjima, pogrebima, dječjim igralištima, zadržavanju na javnim mjestima

foto: ilustracija

U Hrvatskoj sedamdeseti dan od izbijanja epidemije koronavirusa imamo 5 novih zaraženih osoba što daje ukupan broj od 2101, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera. U KBC-u Split preminula je jedna osoba. Riječ je o kroničnoj bolesnici u dobi od 60-godina. Ukupan broj preminulih je 80 od početak izbijanja epidemije.  Na respiratoru je 15 bolesnika, a ukupno je hospitalizirano 228 pacijenata. Raduje povećanje broja oporavljenih pa ih je s današnjim danom 1522.

Pripremljene četiri odluke o epidemiološkim mjerama

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je kako su pripremljene četiri odluke o epidemiološkim mjerama koje se odnose na sklapanje braka i životnog partnerstva, pogreba, korištenja dječjih i sportskih igrališta te zadržavanja na javnim mjestima.  

“Na pogrebima će moći biti šira obitelj, bez konkretnog ograničenja broja, ali uz pridržavanje epidemioloških uputa. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga”, rekao je Božinović.

Izvijestio je da se krug osoba koje mogu biti nazočne na vjenčanjima širi s najuže obitelji na obitelj i svjedoke, dok zabrana održavanja svadbenih svečanosti ostaje i dalje. Dodao je da će Stožer tijekom ponedjeljka donijeti i odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja sportskih i dječjih igrališta.

”Sve će biti jasno iz uputa koje ćemo objaviti u ponedjeljak poslijepodne. Što se tiče mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima, ona se neće produljiti”, poručio je Božinović.