Početna FILM U Kino Zoni ove srijede zavirite u život velikog švedskog redatelja Ingmara...

U Kino Zoni ove srijede zavirite u život velikog švedskog redatelja Ingmara Bergmana!

Kratku veljaču u Kino Zoni zatvaramo ove srijede s dobitnikom nagrade za najbolji dokumentarni film na Europskim filmskim nagradama 2018., ”Bergman: Jedna godina, jedan život”.

Godine 1957. Ingmar Bergman navršava 39 godina. Kao već etablirana figura svjetske kinematografije, te godine objavljuje svoja dva remek-djela, “Sedmi pečat” i “Divlje jagode”. Napisao je i snimio “Na pragu života”, režirao dva hvaljena kazališna komada, radio na radiju i televiziji, a prolazio je i drame u privatnom životu.

U obilježavanju stote godišnjice rođenja velikog autora, švedska redateljica Jane Magnusson uzima tu iznimno plodnu godinu kao polaznu točku za istraživanje Bergmana kao čovjeka, u svoj kompleksnosti njegove ličnosti. 1957. je bila i godina kada je upoznao Käbi Laretei i Ingrid von Rosen, koje će postati njegova četvrta i peta supruga, dok je istovremeno bio zaokupljen intenzivnom aferom s Bibi Andersson, glavnom glumicom u dva filma te godine. Njegov brak s novinarkom i lingvisticom Gun Grut raspada se. Bergman jedva viđa šestero djece koje je već imao s tri različite žene.   

Uz u uvodu već spomenuto priznanje, valja naglasiti i kako se dokumentarac Jane Magnusson te iste godine našao među nominiranim filmovima za nagrade u Cannesu, odnosno, San Sebastiánu.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

*Zbog trenutnih epidemioloških mjera broj sjedala u dvorani ograničen je na 16 stoga vas molimo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.