Početna ZABAVA U RUJNU STIŽE 8. ZRMANJA ADVENTURES FESTIVAL Bogat program otvorit će “Utrka...

U RUJNU STIŽE 8. ZRMANJA ADVENTURES FESTIVAL Bogat program otvorit će “Utrka dva mosta”

Ovogodišnji Zrmanja adventures festival , 8. po redu održati , 6. , 7. i 8. Rujna  2024.godine u suradnji s  HTZ, TZZŽ, TZ  grada Obrovca,te razvojnom agencijom općine  Gračac.

Ovogodišnji festival održat će se u duhu dvadesetogodišnjeg jubileja aktivnog turizma u obrovačkom kraju pod nazivom „ Kajakom , korakom i kotačem kroz zemlju Zrmanjinu, Bukovicu i Liku“

Posebnost zbog velikog jubileja koji pokazuje izdržljivost i gorštačku upornost u stvaranju i unaprjeđivanju posebnih oblika turizma u obrovačkom kraju je otvaranje bike centra u Obrovcu koji će svakodnevno organizirati bike ture na relaciji Obrovac-Priževačka glavica –  Jankovića buk  kao i na ostalim bike stazama  po zahtjevu učesnika, te   otvaranje još četiri  kajak staze na rijeci Zrmanji na relacijama  :

  • Obrovac- Jankovića buk
  • Obrovac – Ušće rijeke Zrmanje
  • Obrovac  – Meka draga
  • Obrovac – Maslenica / Novigrad

Ova manifestacija ima za cilj integrirati i povezati sve referentne točke koje svojim potencijalom ovaj prostor mogu pozicionirati  na europsku i svjetsku turističku kartu, a turizam kao jednu od najvažnijih gospodarskih grana u RH , konačno i na ovim prostorima,   staviti na mjesto koje mu pripada .

PROGRAM MANIFESTACIJE :


6. Rujna . 2024. Utrka dva mosta (Maslenički most- Obrovački most)
-20 km utrka od Masliničkog ždrila preko Novigradskog mora kroz povijesni kanjon rijeke Zrmanje pa sve do grada braće Kurjaković.

7.Rujna . 2024. Trail  Franje Josipa
-Trail utrka čiji je start na sjevernim obroncima Velebita (općina Gračac). Trčat će se kroz; prekrasnu šumu bjelogorice, visoravnima Velebita, Majstorskom cestom, Tulovim gredama sve do kapelice Sv. Frane na južnim obroncima Velebita (općina Jasenice).

8. Rujna. 2024. Biciklijada „biciklom kroz Velebit „
-Start- Cerovačke pećine kroz grad Gračac, prijevoj Prezid, Ravni Golubić, kanjon Krneze, manastir Krupa, kameni kost na rijeci Zrmanji , cilj mlinice Žegar.