Početna KAZALIŠTE U srijedu u HNK premijera predstave “Kredit”

U srijedu u HNK premijera predstave “Kredit”

U HNK Zadar srijedu, 29. prosinca u 20 sati na programu je premijera predstave HNK Zadar, KREDIT Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre .

KREDIT

Autor: Jordi Galceran

Prijevod i režija: Nenni Delmestre

Scenografija i kostimografija: Lina Vengoechea

Oblikovanje svjetla: Branimir Bokan

Uloge:

Davor Jureško- Antonio

Alen Liverić- menadžer

Ivan Ivić – pijanist

Inspicijent: Mimi Zadarski

Fotografije: Željko Karavida K&K

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama menadžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru, te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Tekst je prvi put postavljen 2013.g. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018.g., obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres.

Redateljica Nenni Delmestre, nakon velikih uspjeha s Galceranovim tekstovima Gronholm metoda” i Burundanga”, koje je postavila u Sloveniji i Italiji, po treći put prihvaća se postavljanja ovog omiljenog pisca s glumcima zadarskog HNK, Davorom Jureškom i Alenom Liverićem.

Ulaznice  po cijeni od 70,00 kuna su u prodaji na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati i na dan predstave od 11 do 13 sati te od 18 do 20 sati.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kredit/181