Početna FILM U srijedu u Kino zoni na programu kultno ”Millerovo raskrižje”

U srijedu u Kino zoni na programu kultno ”Millerovo raskrižje”

U srijedu 16. prosinca Kino Zona donosi pravu poslasticu. Naime, među brojnim ovogodišnjim obljetničkim naslovima, našla se poprilično zanemarena gangsterska drama slavne braće Coen, ”Millerovo raskrižje”. Po svojem premijernom prikazivanju 1990. film nije prošao znatno zapaženo i ”Dobri momci” Martina Scorsesesa su ga žanrovski nepravedno bacili u nemilost kritike, no kako je vrijeme odmicalo, ”Millerovo raskrižje” je steklo kultni status što je i jedan od razloga zbog kojeg ga ne biste trebali propustiti.

Radnja filma prati Toma Reagana, dugogodišnjeg savjetnika i pouzdanika Lea O’Bannona, gangstera i političkog šefa koji vodi svoj grad u eri prohibicije.

Kad Leov talijanski neprijatelj Johnny Caspar najavi svoje namjere da ubije varalicu kladioničara Bernieja Bernbauma, Leo prijeđe preko Tomova savjeta i pruži zaštitu Bernieju. Bernie je brat Verne Bernbaum, oportunističke kriminalke koja održava dugogodišnju vezu s Leom kao i tajnu aferu s Tomom. Leo zarati s Johnnyjem.

U glavnim ulogama su se našla prekaljena imena poput Gabriela Byrnea, Marcie Gay Harden, Johna Turturra i Alberta Finneya, a valja istaknuti i to da je Joel Coen zavrijedio nagradu za najboljeg redatelja na festivalu u San Sebastiánu.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kneževa palača Zadar) sat vremena prije početka projekcije. Broj sjedala u dvorani ograničen je na 20.