Početna LIFESTYLE Udruga Aurelia objavila rezultate likovnog natječaja uoči Svjetskog dana oceana

Udruga Aurelia objavila rezultate likovnog natječaja uoči Svjetskog dana oceana

Sutra, 8. lipnja obilježava se Svjetski dan oceana. Udruga Aurelia tim povodom objavila je rezultate likovnog natječaja koji su proveli prethodna dva tjedna.

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj (22. svibnja) te Svjetskog dana oceana (8. lipnja), u Udruzi Aurelia organiziran je nagradni likovni natječaj za učenice i učenike nižih razreda osnovnih škola s područja Zadarske županije! Djeca su pozvana da tehnikom po želji nacrtaju kako oni vide raznolik, zdrav i očuvan okoliš, a najuspješnije radove odabrao je u anonimom glasovanju stručni žiri u sastavu: Sanja Stipić (Društvo istražavača mora – 20000 milja), dr.sc. Claudia Kruschel (Sveučilište u Zadru/akademska slikarica) i dr.sc. Ivana Zubak Čižmek (Udruga Aurelia/Sveučilište u Zadru).

Odabrana su po 3 najbolja rada u tri kategorije:

a) u kategoriji 1. i 2. razredi, najviše bodova prikupio je crtež Domagoja Pejara iz 2. D razreda OŠ Bartula Kašića (učiteljice Tea Brcanija i Ana Lemezina Rogić), drugo mjesto osvaja Leona Jakirčević iz 1. A razreda OŠ Zadarski otoci (učiteljica Danka Korda), a treće mjesto osvaja Mara Mišić iz 1. D razreda OŠ Bartula Kašića (učiteljice Ivana Jović i Iva Mitrović);

b) u kategoriji 3. i 4. razredi, sve nagrade odnose učenice 3. A razreda OŠ Šime Budinića pod mentorstvom učiteljice Ivanke Biskup, pobjednica je Mihaela Dugač, na drugom mjestu je Chiara Maria Babac, a na trećem mjestu je Lucija Malina;

c) u kategoriji učenika s teškoćama, pobjedu osvaja Mila Gobin iz 3. A razreda OŠ Šime Budinića (učiteljica Ivanka Biskup), drugo mjesto osvaja Roko Strenja iz OŠ Voštarnica (mentorica Antonela Marić), dok je treće mjesto pripalo Niki Lepuru, također iz OŠ Voštarnica (mentorica Antonela Marić).

Jako smo ponosni na sve pobjednice i pobjednike, kao i na ostale male umjetnice i umjetnike, crteži su zaista predivni i nije bilo lako odlučiti se.

Kao nagradu za sudjelovanje, rad i trud, te svjesnost o važnosti očuvane i raznolike prirode, pobjednice/i osvajaju lijepe knjige/slikovnice na temu očuvanja okoliša i mora koje su uz Udrugu Aurelia nesebično donirali knjižarski lanac Hoću knjigu i Školska knjiga d.d.

Ukupno je pristiglo više od 100 crteža i svi će biti prikazani na službenim Facebook stranicama Udruge Aurelia.