Početna ZDRAVLJE Udruga Cukrići poziva na Dane otvorenih vrata

Udruga Cukrići poziva na Dane otvorenih vrata

Udruga Cukrići će u subotu 26. rujna održati Dan otvorenih vrata kako bi građane pobliže upoznala sa svojim aktivnostima ali i upozorila javnost na važnost zdravog života.

Što su pripremili i čime su se bavili zadnjih mjeseci, upitali smo predsjednicu udruge Cukrići, Doris Bailo:

“Situacija s koronom nas je svih nekako usporila, no ipak smo radili i sad pripremamo Dane otvorenih vrata koji će se održati u subotu od 9 do 11. Želja nam je educirati sugrađane te upozoriti na važnost zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti. Mjeriti ćemo tjelesnu težinu i tlak te informirati građane o novim tehnologijama koje su se omogućile preko HZZO-a u posljednje vrijeme, a jako su bitne za samokontrolu šećerne bolesti”, kaže Bailo.

Cukriće korona kriza nije zaustavila već su mjesecima bili aktivni i napravili projekt “Kreativne čitaonice” u kojoj se na Youtube stranici udruge Cukrići već nalaze tri priče. Cilj je na taj način aktivirati i animirati članove u doprinosu zajednici, kaže Bailo:

“Grad i Županija pomažu koliko mogu, a upravo ovih dana sređujemo prostor koji su prije koristili članovi stare Dijabetičke udruge Zadar koja se ugasila. Svjesni smo da se osobe s tipom 2 nemaju  gdje obratiti pa ih pozivamo da se obrate Cukrićima ako im išta treba”, zaključuje Bailo.

Za sve dodatne informacije, navratite na Dane otvorenih vrata u subotu 26. rujna od 9 do 11 sati u prostoru Udruge – 𝐮𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐛𝐚𝐧𝐚 𝐉𝐨𝐬𝐢𝐩𝐚 𝐉𝐞𝐥𝐚𝐜̌𝐢𝐜́𝐚 𝟔.