Početna VIJESTI UDRUGA NADA Održana 3. javna tribina projekta “Tu sam za tebe!”

UDRUGA NADA Održana 3. javna tribina projekta “Tu sam za tebe!”

Foto: noviradio.hr

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika Nada i Grad Zadar, unutar projekta „Tu sam za tebe!“ održali su treću po redu javnu tribinu pod nazivom „Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije“ u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije u kriznim vremenima eksponencijalnog rasta narkotika na tržištu, na javnoj tribini govorili su profesorica psihologije Lucijana Rupić Krstić i profesorica Linda Bakotić. Zašto obitelji ovisnika imaju ključnu ulogu u suzbijanju i prevenciji ovisnosti, Rupić Krstić kaže:

“Radi se prvenstveno o jednom odgovornom roditeljstvu u kojem se ostvaruje jedan uzajamni odnos između roditelja i djece gdje su potrebni i toplina i sigurnost i otvorena komunikacija s kojima je potrebno započeti od najranije dobi. kad je o ovisnosti riječ, ono što roditelji najčešće rade krivo je upravo odgađanje te teške teme smatrajući da će o tim temama radije pričati u kasnijoj dobi kad djeca budu dovoljno zrela i dovoljno odrasla, ali zapravo je taj proces nužno provesti što ranije.”

Tribina je organizirana u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 461.523,40 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 392.294,89 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 69.228,51 kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.