Početna SPORT UNISPORT FINALS Sveučilište u Zadru osvojilo rekordnih osam medalja

UNISPORT FINALS Sveučilište u Zadru osvojilo rekordnih osam medalja

Završnica studentskog prvenstva Hrvatske UniSport Finals održala se proteklig vikendau Splitu gdje je nastupilo 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Hrvatske, s ukupno 14 visokoškolskih ustanova.

Natjecanja su se održala u devet sportova i to u košarci, odbojci, futsalu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3×3 i odbojci na pijesku, a ekipe Sveučilišta u Zadru ostvarile su odlične rezultate osvojivši ukupno 8 medalja što je najveći broj medalja osvojen od kada se održavaju studentska prvenstva Hrvatske.

Po broju osvojenih medalja na završnici od 14 visokoškolskih ustanova Sveučilište u Zadru je na visokom trećem mjestu, iza Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. Na četvrtom mjestu je Sveučilište u Osijeku, a na petom mjestu Sveučilište u Rijeci.

Muška košarkaška ekipa je tijekom sezone u kvalifikacijama i poluzavršnici pokazala da bi se mogla boriti za sam vrh, odnosno za naslov prvaka. Međutim, ekipa je u Split otišla bez nekoliko važnih igrača koji zbog ozljeda i bolesti nisu mogli nastupiti na završnici.

Unatoč tome, osvojeno je odlično treće mjesto i brončana medalja gdje su košarkaški Sveučilišta u Zadru u utakmici za treće mjesto pobijedili ekipu Sveučilišta u Osijeku rezultatom 102:76. ( Barbaroša 32, Vujičić 26, Zelanto 20, Majica 12 ).

Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Splitu.
Sastav ekipe: Vito Barbaroša, Filip Vujičić, Dominik Zelanto, Gabrijela Majica, Luka Smoljan, Domagoj Cicero, Roko Tomić i Maro Burčul. Trener: Tonći Jerak.

Muška odbojkaška ekipa osvojila treće mjesto i brončanu medalju. U utakmici za treće mjesto odbojkaši Sveučilišta u Zadru odigrali su fenomenalnu utakmicu gdje su pobijedili domaćina ekipu Sveučilišta u Splitu rezultatom 3:1.

Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Osijeku.
Sastav ekipe: Rajko Marinović, Domagoj Pernjak, Lovre Babić, Karlo Mičić, Karlo Buterin, Ante Barišić, Reza Javidi, Marko Režić i Šime Diklić. Trener: Marko Surać.

Ženska futsal ekipa osvojila je svoju prvu povijesnu medalju i to treće mjesto i brončanu medalju. U utakmici za treće mjesto pobijedili su ekipu Sveučilišta Sjever rezultatom 17:0. ( Goja 9, Kolovrat 4, Jurakić 2, Janković 1, Vrhar ( ag )
Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Splitu.
Sastav ekipe: Antonija Goja, Ivana Kolovrat, Dora Kralj, Doris Janković, Ivana Maruna, Josipa Jerolimov, Ema Jurakić i Julija Andrea Matijašević. Trenerica: Dajana Jašić.

Ženska badminton ekipa ostvarila je fenomenalan uspjeh osvojivši drugo mjesto i srebrnu medalju. Pobjedama protiv ekipa Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci ostvaren je plasman u finale gdje je na kraju slavila ekipa Sveučilišta u Zagrebu. Treće mjesto osvojilo je Sveučilište u Dubrovniku.
Sastav ekipe: Mia Čerjan, Vanja Petrović, Iva Klinac. Trenerica: Gordana Ivković.

Ženska ekipa odbojke na pijesku u sastavu Franka Volpi Kobal i Vana Mrduljaš osvojila je treće mjesto i brončanu medalju. U dramatičnoj utakmici za treće mjesto pobijedili su ekipu Sveučilišta Sjever rezultatom 2:1. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo Sveučilište u Splitu.

Muška ekipa odbojke na pijesku u sastavu Lovre Babić i Domagoj Pernjak osvojila je treće mjesto i brončanu medalju. U utakmici za treće mjesto pobijedili su domaćina ekipu Sveučilišta u Splitu. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo Sveučilište u Slavonskom Brodu.

Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je treće mjesto i brončanu medalju. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Osijeku.
Sastav ekipe: Eva Rusan, Eva Ćalić i Ana Strujić. Voditelj: Patrik Levačić.

Ženska ekipa košarke 3×3 osvojila je treće mjesto i brončanu medalju. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, drugo Sveučilište u Splitu. Sastav ekipe: Tea Turić, Marija Šolić, Nicol Dražević, Ivana Tomić i Iva Klinac. Trenerica: Ivana Dujić

Iako još nisu završena sva sportska natjecanja u ovoj akademskoj godini ( šah i judo u mjesecu rujnu ) ovo je najuspješnija sezona za studentice i studente sportaše sa Sveučilišta u Zadru od kada se održavaju studentska prvenstva Hrvatske jer je ukupno osvojeno čak 18 medalja ( 3 zlatne, 8 srebrnih i 7 brončanih medalja).

Čestitke svim studenticama i studentima sportašima koji su osvojili medalje kao i svim studenticama i studentima sportašima koji su branili boje Sveučilišta u Zadru u ovoj akademskoj godini na studentskim prvenstvima Hrvatske!!! Vi ste naš ponos!!!