Početna SPORT USPJEŠNI SPORTAŠI I SPORTAŠICE Ninčević, de Micheli Vitturi i Gašpar na prijemu...

USPJEŠNI SPORTAŠI I SPORTAŠICE Ninčević, de Micheli Vitturi i Gašpar na prijemu kod župana Longina: „Vi ste naš ponos „!

foto: novi radio

Župan Božidar Longin primio je danas jedriličarke Eniju Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi, koje su u grčkoj Kalamariji osvojile srebro na Europskom prvenstvu klase 49er FX te atletičara Vladimira Gašpara koji je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio sedmo mjesto, a prethodno je osvojio srebrno odličje na Europskom paraatletskom prvenstvu. Župan je u svom govoru istaknuo kako je za ovakve uspjehe potrebno puno truda, volje, discipline. I baš zato su ova srebra zlatnog sjaja:

„Svaki sportski uspjeh veličam puta 10. Ova posljednje dvije godine su nam svima promijenile živote. To traži izuzetno puno i truda i rada i konstantne psihofizičke napetosti koja je prisutna posebno u zadnje dvije godine. Posebno čestitke Vlado tebi jer je za svaki sportski uspjeh potrebno puno truda i rada, a osobama s invaliditetom još i više. Vi ste nam donijeli puno radosti i ponosi smo na vas“ kazao je Longin.

foto: Novi radio

Srebrne jedriličarke su se zahvalile svom klubu JK Uskok, treneru, ali i gradu koji ih je prihvatio bez obzira što u njemu nisu rođene niti odrasle.

Ja sam već toliko godina ovdje da se osjećam kao doma. I u klubu Uskok se osjećam kao doma. Svi ljudi oko tog kluba i u tom klubu su mi, odnosno nama, omogućili da se osjećamo prihvaćeno i dobrodošlo, i da možemo trenirati bez ikakvih prepreka. Nije lako doći u drugi grad, ali i ja i Mihaela smo lijepo primljene i hvala vam na tome“, kazala je Enia.

foto: Novi radio

Emotivan u svom obraćanju bio je i paraolimpijac Vladimir Gašpar koji je istaknuo kako mu je odlazak na Olimpijadu bio ostvarenje dječačkog sna:

Hvala na prijemu i hvala vam što cijenite naš trud i naše treniranje! Nastup na Olimpijadi je ostvarenje moj dječačkog sna. Za mene trenutno nema granica i nastavit ću trenirati kao i do sada, još i jače i donijeti Zadru još i više odličja! Hvala vam. „ kazao je Gašpar.

Na kraju prijama župan Longin je sportašima podijelio i prigodne poklone te im još jednom zahvalio što svojim sportskim uspjesima promoviraju Zadarsku županiju i Zadar u svijetu.