Početna VIJESTI UTAKMICA IZMEĐU ZADRA I ZVEZDE Policija privela 15 navijača za vrijeme i...

UTAKMICA IZMEĐU ZADRA I ZVEZDE Policija privela 15 navijača za vrijeme i nakon utakmice

Nastavno na događaj od 11. studenog o kojem smo izvijestili javnost, obavještavamo kako su policijski službenici Policijske postaje Zadar jučer proveli kriminalističko istraživanje dvojice hrvatskih državljana u dobi od 21 i 26 godina koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja opisanog u čl. 323. a u svezi s člankom 87. st. 21. (zločin iz mržnje) Kaznenog zakona.

Naime, sumnjiči ih se da su u subotu, 11. studenog oko 20 sati na predjelu Voštarnice u Zadru, lica maskiranim majicama i maramama, fizički napali dvojicu državljana Srbije u dobi od 55 i 46 godina uslijed čega je 55-godišnjak lakše tjelesno ozlijeđen, što je konstatirano u Općoj bolnici Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, oba osumnjičenika su jučer poslijepodne predana u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Dodatno, u svezi drugog događaja u kojem su također napadnuta dvojica državljana Srbije (r. 1999. i 1986.),  u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Nadalje, u nedjelju, 12. studenog s početkom u 17 sati u Zadru na ŠC Višnjik u košarkaškoj dvorani „Krešimir Ćosić“, odigrana je košarkaška utakmica  “AdmiralBet ABA” lige između KK „Zadar“ i i KK „Crvena zvezda MeridianBet“. Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja poduzimali operativne mjere i radnje kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za njegovo neometano održavanje.

Do završetka javnog okupljanja u službene prostorije policije, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, privedena su dvojica hrvatskih državljana, jedan u dobi od 42 godina zbog alkoholiziranosti te drugi u dobi od 19 godina zbog prekršaja pokušaja unošenja ili unošenja u športski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.

Također je provedeno kriminalističko istraživanje četvorice maloljetnika zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, dovedeni su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz odgovarajući optužni prijedlog.

Nakon završetka javnog okupljanja, uslijedio je razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koji su protekli u redu. Tijekom osiguravanja uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji.

Zbog protupravnih ponašanja tijekom održavanja športskog natjecanja, jutros su u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena devetorica hrvatskih državljana.