Početna SPORT VAŽNA OBAVIJEST ZA NAVIJAČE UOČI ZVEZDE “Molimo navijače da se u svom...

VAŽNA OBAVIJEST ZA NAVIJAČE UOČI ZVEZDE “Molimo navijače da se u svom navijanju suzdrže od neprimjerenih povika kojima se potiču nasilje, nacionalna, vjerska, rasna, spolna mržnja ili netrpeljivost”

Pred košarkašima Zadra u nedjelju će biti veliki izazov: u Dvoranu Krešimir Ćosić stiže Crvena zvezda Meridianbet, euroligaška momčad i jedna od najuspješnijih momčadi regionalne lige od njezinog utemeljenja. Zadar i Zvezda odigrali su puno velikih utakmica, počevši od polufinalne Goodyear lige, nakon čega je u finalu pao i Maccabi, do prošlogodišnje u Beogradu, kada su Zadrani slavili na veliko iznenađenje sportske javnosti.

Za pobjedu protiv velikog rivala košarkaši će morati dati svoj maksimum, naravno i publika koja je u derbijima uvijek bila šesti igrač. Trener Danijel Jusup pozvao je navijače da im daju podršku i u ovoj utakmici, a prema najavama nema sumnje da će Višnjik i ove godine „gorjeti“.

Kako bi sve prošlo u sportskoj atmosferi i bez „repova“ nakon utakmice, molimo navijače da se u svom navijanju suzdrže od neprimjerenih povika kojima se potiču nasilje, nacionalna, vjerska, rasna, spolna mržnja ili netrpeljivost, kao i unošenje transparenata koji bi mogli loše utjecati na imidž kluba i donijeti dodatne sankcije. Također, strogo je zabranjeno ubacivanje predmeta koji bi mogli ozlijediti sudionike utakmice, kao i unošenje zapaljivih ili eksplozivnih naprava.

Podsjećamo kako je KK Zadar u prošloj i ovoj sezoni do sada izrečeno 92.000 eura, uz povremena zatvaranja dijelova tribine. Nove kazne mogle bi naštetiti financijskoj stabilnosti kluba te ga onemogućiti u postizanju zadanih sportskih ciljeva, a isto tako ukoliko sve kazne ne budu podmirene do ljeta 2024. godine od strane ABA lige j.t.d. prijeti i izbacivanje iz natjecanja.

Dignimo glas, navijajmo i bodrimo naše igrače u svakoj akciji, pokažimo svima kako se navija za svoj klub i odvedimo ga do pobjede u nedjelju!