Početna VIJESTI Večeras svečano otvorenje manifestacije „Dani pomorstva u Vrsima“; sutra koncert klape sveti...

Večeras svečano otvorenje manifestacije „Dani pomorstva u Vrsima“; sutra koncert klape sveti Juraj HRM-a

Danas se svečano otvaraju „Dani pomorstva u Vrsima“, četverodnevna manifestacija koja se po prvi održava u Vrsima. Organizatori su Udruga pomoraca sveti Nikola Vrsi i Turistička zajednica Općine Vrsi, a pokrovitelji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Zadarska županija i Općine Vrsi. Tijekom četverodnevnog programa, posjetitelji će moći uživati u dva koncerta, večeri poezije, humanitarnoj marendi te premijeri dokumentarnog filma.  “Dani pomorstva u Vrsima” započinju u Parku vrških pomoraca, svečanim podizanjem zastave manifestacije u 21 sat. Također, položit će se i vremenska kapsula s rokom trajanja od pedeset godina. Program se nastavlja i sutra od 21 sat na glavnoj rivi velikim koncertom klape sveti Juraj HRM.

Treći dan, 24. lipnja od 19 sati u Parku vrških pomoraca održat će se likovna radionicu za djecu te kratka edukaciju o pletenju mreža. Isti dan, na istom mjestu u 21:30 sati slijedi opuštena pjesnička večer “O more duboko”.

Zadnji dan manifestacije, 25. lipnja obilježava se Svjetski dan pomoraca. Program tog dana započinje već u devet sati ujutro, a imat će i humanitarnu notu.   

U devet sati slijedi budnica Gradske glazbe Zadar, dok od deset sati posjetitelje očekuje humanitarna brodska marenda na glavnoj rivi za potrebe Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar. Obrok je besplatan, ali potičemo naše goste da svojim donacijama doprinesemo razvoju navedenog bolničkog odjela. Program se nastavlja u 21 sat na Kolištu, premijerom dokumentarnog filma Sedma kora te koncertom klape Munita. Za ponoć je zakazan vatromet i zatvaranje manifestacije, najavila je direktorica TZ-a Rafaela Maraš. 

Manifestaciju su podržali i brojni lokalni poduzetnici i ugostitelji: Beach bar Barka, Buffalo bill city, Caffee bar Kod bebe, Caffee bar Riva, Capitano bar, Capo grill, Das Petrović d.o.o., Esco bar, Fluctus beach bar, Koning d.o.o., Konoba Mate, Maestral beer bar, Maraš d.o.o., Obrt za ribarstvo Stojak, Tramontana bar, Pekarna Jadran, Pizzeria Montana, Pjegula – pijat i pot, Restoran Castello, Restoran Deli, Restoran Karoca, Restoran Vukić, Shabakun beach bar i Valkira beach bar.