Početna FILM Večeras u Kino Zoni na programu uzbudljiva avanturistička drama “Arktik”

Večeras u Kino Zoni na programu uzbudljiva avanturistička drama “Arktik”

Nakon urnebesnih komedija ”Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao” i ”MASH”,  vruću ljetnu pozornicu Kino Zone ove će nedjelje ohladiti jedna prava avanturistička drama imena ”Arktik”.

Priča prati čovjeka zaglavljenog na Arktiku, koji će nakon dosta vremena napokon dobiti dugo očekivano spašavanje. Međutim, nakon tragične nesreće njegova se prilika gubi i on tada mora odlučiti hoće li ostati u relativnoj sigurnosti svojeg logora ili krenuti na pogibeljni put kroz nepoznato u potrazi za spasom.

Režiju i scenarij ove izuzetno uzbudljive drame potpisuje Joe Penna, čovjek koji se nakon karijere uspješnog Youtubera prebacio u svijet filma gdje je nakon niza hvaljenih kratkih filmova krenuo u pravu dugometražnu avanturu imena ”Arktik”. Glavnu ulogu u ovoj hiper realističnoj priči povjerio je fantastičnom danskom glumcu Madsu Mikkelsenu koji iznova s lakoćom potvrđuje kako je jedan od ponajboljih glumaca današnjice. Fantastično snimljen (nominacija za ‘Zlatnu kameru’ u Cannesu), sigurno režiran i dominantno odglumljen, ”Arktik” je pravi hladni filmski desert za ove vruće dane.   

Projekcija filma održat će se večeras iznimno u 20:30h, a ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.