Početna VIJESTI VELIKA PROMJENA VREMENA Kiša i orkanska bura uz snijeg kojeg može biti...

VELIKA PROMJENA VREMENA Kiša i orkanska bura uz snijeg kojeg može biti i duž obale

Foto: noviradio.hr

Nakon jučerašnje vedrine i sunca danas nam stiže velika i nagla promjena vremena, najavljuju prognostičari!

Već preko noći se naoblačilo  što je nagovještaj kiše, pljuskova i grmljavine, a od sredine dana ponegdje i susnježice i snijega i to uglavnom u unutrašnjosti županije, ali ponegdje i duž obale te na otocima. Jugo će okrenuti na jaku do olujnu, podno Velebita i orkansku buru zbog koje je izdan i crveni meteoalarm. Uz buru temeperatura zraka će osjetno pasti.

Upozorenja: Hrvatska

U Gorskom kotaru i Lici očekuje se do 30 centimetara snijega, a uz jači pad temperature zraka susnježica i snijeg nošeni burom mogući su u većem dijelu Primorja. Do kraja dana oborine će ipak prestati i razvedrit će se.

Jaka bura će puhati još sutra, a jutra će biti hladna do petka, ponegdje uz mraz, stoga zimske jakne još nemojte spremiti, no danju ipak ugodnije uz obilje sunca. Od petka jugo, a za vikend, čini se, proljeće nam se vraća!

Iz HAK-a pozivaju na oprez!

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj pada snijeg (povremeno i kiša). Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!