Početna FILM Veljaču u Kino Zoni ove srijede otvara apsolutni pobjednik europskih Oscara, ”Quo...

Veljaču u Kino Zoni ove srijede otvara apsolutni pobjednik europskih Oscara, ”Quo vadis, Aida?”

Nakon odgledanih izvrsnih laureata Berlinalea i Mostre, ove srijede u Kino Zonu stiže aktualni dobitnik Europske filmske nagrade, bosanska drama o srebreničkoj tragediji, „Quo vadis, Aida?“!

Sredovječna Aida Selmanagić prevoditeljica je pri bazi Ujedinjenih naroda u Potočarima, koja tijekom ljeta 1995. godine shvaća da će mještane obližnje Srebrenice ubrzo zadesiti tragedija nezamislivih razmjera.

Dok se gradu približavaju postrojbe srpske vojske predvođene generalom Ratkom Mladićem i njegovim ciničnim i grubim suradnikom Jokom, Aida posreduje na sastanku srebreničkog gradonačelnika i nizozemskih vojnika UN-a predvođenih pukovnikom Karremansom i bojnikom Frankenom. Iako je nizozemski časnici uvjeravaju u miran rasplet situacije, jer su iz UN-a srpskoj strani poslali ultimatum da će u slučaju njihova ulaska u grad doći do odmazde zračnim udarima po srpskim položajima, Aida shvaća da je to tek načelna i realno jalova prijetnja, te da mora poduzeti sve kako bi spasila svog supruga Nihada i sinove Hamdiju i Seju. Srpski vojnici polako ulaze u grad i Aidi ponestaje vremena za djelovanje te postaje spremna i na očajničke korake…

Majstorsku režiju ove potresne ratne drame potpisuje Jasmila Žbanić, dok u glavnim ulogama briljiraju Jasna Đuričić, Izudin Bajrović i Boris Isaković. Uz osvojena priznanja za najbolji film, režiju i glumicu na posljednjim Europskim Filmskim Nagradama, vrijednost filma potvrđuju i nominacije za Oscara i BAFT-u te nagrade na festivalima u Rotterdamu, Vilniusu, Miamiju, Gotteburgu i dr.

“Quo vadis, Aida?” na rasporedu je u srijedu, 02. veljače u 19.30 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar! Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:30 h).

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.