Početna SPORT Veljko Mršić: “Kad se lomilo odigrali smo dobru obranu!”

Veljko Mršić: “Kad se lomilo odigrali smo dobru obranu!”

Foto: KK Zadar/Šime Zelić

Veljko Mršić šesti je trener Zadra koji se okitio naslovom pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. Prije njega triput je ovaj trofej osvojo Danijel Jusup (1998., 2003., 2020.), a po jednom Ivica Burić (2000.), Rudolf Jugo (2005.), Vlado Vanjak (2006.) i Petar Popović (2007.) Mršiću je ovo treći Krešin Kup, nakon dva osvojena s Cedevitom (2016., 2017.)

– Čestitam svojim igračima i stručnom stožeru na pobjedi i osvojenom trofeju, ali i našim večerašnjim protivnicima na dobroj utakmici. Bila je zanimljiva, cijelo vrijeme tu negdje. Iako smo mi u nekoliko navrata otišli na +7, Split se uvijek vraćao. Na kraju su oni malo fizički pali, a mi sa četiri trice zaredom prelomili – rekao je Mršić nakon utakmice.

– Bili smo mirni u najbitnijim trenucima utakmice. To je odlika pravih momčadi, kada se lomilo odigrali smo dobru obranu, a u napadu kreirali dobre pozicije. Zasluženo smo pobijedili – zaključio je Mršić, koji je igračima dao tjedan dana odmora, dok on sam neće imati puno vremena za proslavu trofeja, jer već za dva dana kreće put Istanbula s hrvatskom reprezentacijom.