Početna HRVATSKA VEZ DO VEZA “Marella Discovery 2” u Gaženici će uz sestru “Marella...

VEZ DO VEZA “Marella Discovery 2” u Gaženici će uz sestru “Marella Dream” prezimiti najteže razdoblje u “cruising turizmu”

Na vez 11, Luke Gaženica jučer se usidrio “Marella Discovery 2”, i drugi brod za kružna putovanja njemačke grupacije Marella Cruises, koji je u Zadru odlučio pričekati neka bolja vremena i povrat komercijalne plovidbe.

Brod koji plovi pod zastavom Bahama najavio je u Zadru operaciju mirovanja, odnosno tzv. dugoročni “lay up”, do sredine ožujka 2021. Godine.

Dužine je 264 metra, širine 37 metara i ukupne nosivosti 69 472 bruto tona. U Zadar je stigao iz Dubrovnika, sa tek stotinjak najnužnijih članova posade. Posada inače broji 750 članova, a u redovitom pomorskom putovanju na njegovih 11 paluba odmara se preko 1800 putnika.

Suvremeni kruzer izgrađen je još 1995. Godine za kompaniju “Royal Caribbien” pod imenom „Legend of the Seas.“ Ubrzo je prešao u flotu grupacije Marella i sada će zajedno sa sestrinskim kruzerom “Marella Dream”, koji od srpnja počiva na susjednom vezu 10 u Gaženici, prezimiti u Zadru.