Početna VIJESTI VIR U SAMOM TURISTIČKOM VRHU Kapović: “Prije 15 godina nitko nam nije...

VIR U SAMOM TURISTIČKOM VRHU Kapović: “Prije 15 godina nitko nam nije davao šanse, a danas smo vodeći”

Turistička sezona dosad je polučila odlične rezultate, a ponegdje su brojke zaista izvanredne. Primjer takvih odličnih rezultata je Vir koji je na jučerašnji dan prešao 100 tisuća turističkih dolazaka te milijun i pol turističkih noćenja. Vir je sada na 87 posto turističkih dolazaka te 93 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a više od 65 posto turista su stranci. Trenutno ih na Viru boravi 35 tisuća.

Predsjednik TZ općine Vir i dugogodišnji načelnik Kristijan Kapović kaže kako su te brojke rezultat dugogodišnjeg rada jer im nitko prije 15-ak godina nije davao nikakve šanse:

„Mi smo danas prava turistička destinacija, a ne ‘vikendaška’ iako nemamo ništa protiv vikendaša. Svojim primjerom pokazujemo da rezultati, uz puno truda, mogu biti odlični čak i u destinaciji koja nije imala nikakve šanse. Ta destinacija je već godinama prva u Zadarskoj županiji po broju noćenja, a treća po turističkim dolascima. Ušli smo u top 10 u Hrvatskoj prije pet godina da bi u prošloj pandemijskoj godini završili na prvom mjestu. Ove godine je samo Rovinj ispred nas. Biti u takvom društvu bez pomoći institucija je veliki uspjeh“, ističe Kapović.

U petak 13. kolovoza održat će se manifestacija Virska noć te je na programu koncert Ivana Zaka, a Kapović kaže kako će se sve održati prema epidemiološkim pravilima. Koncert počinje u 20 sati, ulaz se otvara od 18 i 30, a moći će ući oni s COVID potvrdom ili brzim antigenskim testom.

Kažimo i kako Vir slavi Dan općine 29. kolovoza, a svoj dolazak na Svečanu sjednicu Općinskog vijeća potvrdio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Kao poslastica taj dan održat će se i koncert Tomislava Bralića i klape Intrade.

Poslušajte cijeli razgovor s Kristijanom Kapovićem