Početna VIJESTI Vlasnicima POS stanova na Crvenim kućama danas konačno uručeni ključevi

Vlasnicima POS stanova na Crvenim kućama danas konačno uručeni ključevi

Premijer  Andrej Plenković danas poslijepodne posjetio je Zadar. Na Crvenim kućama  prisustvovao je  svečanosti primopredaje ključeva vlasnicima POS stanova. “U gradu u kojem raste gospodarstvo, raste turizam pa tako i cijene nekretnina, poticajna stanogradnja uz ovakvu subvenciju čini rješavanje stambenoga pitanja priuštivim”, rekao je premijer dodavši:   

“Od vojarne JNA na Crvenim kućama doći u situaciju da ovdje imamo zgradu sa 100 stanova, da imamo i druge zgrade koje su ovdje izgrađene i za hrvatske branitelje i za socijalne stanove, sjajan je primjer kako grad Zadar transformira i nekadašnje vojarne i državno vlasništvo u nove projekte na korist svojih građana i mladih obitelji i u svakom slučaju u pozitivnom tonu stvara preduvjete za demografsku revitalizaciju…”

foto: noviradio.hr

Čestitao je gradu Zadru i APN-u na uspješno provedenom projektu u zahtjevnom vremenu od korona krize i energetske krize te rasta cijene građevinskog materijala:

“Ovo je jedan veći uspjeh pogotovo kada znamo da u samom Zadru do sada postoji 536 ovakvih stanova, da ih je na razini županije oko 650, da smo imali i primjer u Svetom Filip i Jakovu 24 ovakva stana i da ćemo sa entuzijazmom poduprijeti sve nove inicijative i ideje koje će pomagati mladim Zadrankama i Zadranima, njihovoj djeci i budućnosti Hrvatske, Dalmacije, Zadarske županije i grada Zadra. Čestitam svima!”

“Na mjestu nekadašnjih vojarni, izrastao je novi stambeni dio Zadra. Komunalno je potpuno opremljen, ali i njega baš kao i čitav grad treba nadograđivati i komunalnim i društvenim sadržajima. Nemojmo se bojati radova jer oni donose novu kvalitetu života”, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić kazavši dodatno kako je ovaj projekt možda i jedan od najvrednijih obzirom da se nalazimo u vremenu rekordnih cijena nekretnina na tržištu jer je stručna procjena gradskog Povjerenstva, prosječnu cijenu kvadrata stana u novogradnji na području grada Zadra, procijenila na 3.000 eura.

foto: noviradio.hr

Prvi koji je dobio ključeve vlastitog stana u ruke, a s kojim je premijer obišao isti, je Tomislav Dominis koji je iskazao svoje oduševljenje i olakšanje ovim povodom:

“Jedna od najvažnijih stvari u životu je riješiti stambeno pitanje i ovako na ovaj subvencionirani način ovo je idealna prilika za mlade ljude koji žele doći do vlastitog stana. Ovo je jedan put kojim bi trebala ići svaka lokalna samouprava da bi ostalo što više mladih ljudi, da bi se privukli kvalitetni mladi kadrovi, te da bi obrazovani stručnjaci i profesionalci ostali u svome gradu pogotovo time što na turističkoj obali sada imamo jako visoke cijene stanova. Čekali smo neko vrijeme, dočekali smo. Bolje ikad nego nikad!”

Premijer je, nakon svečanosti uručenja ključeva, obišao stanove u zgradi, a potom se s lokalnim čelnicima uputio u šetnju do mjesta na kojem mu je gradonačelnik Branko Dukić predstavio projekt izgradnje osnovne škole i zgrade centralnih funkcija s dječjim vrtićem.

foto: noviradio.hr