Početna KULTURA Volonterski centar Zadar poziva školarce da im se svojim radovima pridruže u...

Volonterski centar Zadar poziva školarce da im se svojim radovima pridruže u borbi protiv elektroničkog nasilja

Volonterski centar Zadar trenutno provodi projekt “Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II” koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U sklopu projekta, koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja u srednjoškolskoj populaciji, organiziramo i nagradni natječaj „NE nasilju!“ u kojem mogu sudjelovati učenici/e svih srednjih škola s područja Zadarske županije.

Ovim putem pozivamo učenike/ce da nam se pridruže u borbi protiv elektroničkog nasilja. Cilj nam je podići svijest o ovom problemu i upozoriti mlade na opasnosti koje vrebaju na internetu.

Neki od vas su vjerojatno upoznati s e-nasiljem i svime što ono obuhvaća, a na nekima je da tek otkriju o čemu se radi. I jedne i druge vas pozivamo da dodatno istražite temu e-nasilja, a smjer sami odaberite prema svojim željama – možete se upustiti u istraživanje o tome što je e-nasilje, razmišljati o tome kako biste ga vi smanjili ili o tome kako biti siguran na internetu. Svoje odgovore nam dostavite u obliku kreativnih radova, a sredstvo izražavanja birajte prema vlastitim preferencijama.

Pristigle radove ćemo podijeliti u 3 kategorije:

1. multimedija (kratki video, fotografija…)

2. likovni radovi (slika, skulptura…)

3. literarni radovi (pjesma, priča…).

Povodom Dana sigurnijeg interneta, 9. veljače, bit će dodijeljene 3 nagrade najboljima u svakoj kategoriji (1. mjesto: tablet, 2. mjesto: slušalice, 3. mjesto: Cinestar poklon kartica) te će biti organizirana i izložba svih radova.

Radove je potrebno zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, naziv škole i razred) dostaviti do 3. veljače u Volonterski centar Zadar; poslati e-mailom na: nagradime@vczd.org ili dostaviti osobno ili poštom s naznakom „Za nagradni natječaj“ na adresu:

Volonterski centar Zadar

Jurja Bijankinija 7

23000 Zadar