Početna SPORT ZADAR PRVI FINALIST MEMORIJALA TOMISLAV KNEŽEVIĆ Puntamičani pali bez ispaljenog metka

ZADAR PRVI FINALIST MEMORIJALA TOMISLAV KNEŽEVIĆ Puntamičani pali bez ispaljenog metka

Zadar je s pobjedom nad Sonik Puntamikom ušao u finale Memorijalnog turnira Tomislav Knežević rezultatom 88:42!

Igrači Ivana Perinčića su u prvom poluvremenu bili dobro raspoloženi u napadu, 8 pogođenih trica u prvih 20 minuta od koji je Antonio Jordano zabio 4. Na poluvremenu Zadar je otišao s prednošću od 52:32.

Drugo poluvrijeme Zadar je bio izuzetno dobar u obrani, momčad Stipe Kuliša je u drugom dijelu zabila samo 10 poena. U drugom poluvremenu veliku minutažu su imali mladi igrači Zadra, u jednom trenutku petorka trenera Perinčića je bila Paponja, Brala, Sikirić, Buljan i Drežnjak.

Zadar sutra u 20:15 igra protiv pobjednika susreta Oostende/Šibenka.

Antonio Jordano je bio najbolji strijelac s 12 poena, Uroš Luković je upisao 8 poena, 5 skokova i 3 blokade dok su Domagoj Vuković (6sk, 2ast), Justin Carter (4ukl) i Dominik Mavra (7ast, 2sk) zabili po 9 poena. 

Za Sonik Puntamiku Luka Tomas je zabio 11 poena. 

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Uvijek govorim da u pripremnim utakmicama gledamo neke druge stvari dok rezultat nije primaran, ali drago mi je da smo pobijedili. Drugo poluvrijeme smo odigrali jako dobro, u prvom se vidjelo da smo još malo teški jer smo jučer imali dva jako teška treninga. Mi smo još u pripremnom periodu, treniramo teško i bit će još ovakvih perioda gdje će igračima noge biti teške. Izuzetno sam sretan što su nekih 13 minuta igrali naši mladi igrači, petorka Paponja, Brala Sikirić, Buljan i Drežnjak, odigrala je jako puno minuta zajedno i to je za klub sjajna stvar jer su oni naša budućnost.  Sutra se okrećemo novoj utakmici, ali mi se i dalje pripremamo, Harris nam je konačno stigao, on neće sutra igrati, ali od sljedećih utakmica bit će u sastavu i pokušat ćemo ga što prije uklopiti u sistem.”

Stipe Kuliš, trener Sonik Puntamike: “Mi u ovom susretu nismo pristupili u nekom natjecateljskom tonu, naše odluke nisu bile donošene nekim trenutnim rezultatom. Pokušavali smo neke taktičke stvari i igrače na odrađenim pozicijama. Prvo poluvrijeme je u nekoj mjeri dobro izgledalo, imali smo protivnika koji je definitivno fizički dominantan u odnosu na nas. U drugom poluvremenu naša skraćena rotacija je došla na naplatu jer jednostavno fizički nismo mogli pratiti ritam utakmice i zadnjih 15 minuta utakmice smo ispali iz sistema. Mi tražimo neke dodatne igrače u rotaciji da bi upravo mogli ispratiti utakmicu svih 40. minuta.”