Početna KULTURA ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO Otvara se 28. lipnja premijerom „Predstava Hamleta u...

ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO Otvara se 28. lipnja premijerom „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“

Premijerom „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ 28. lipnja počinje 28. Zadarsko kazališno ljeto koje će i ove godine donijeti nekoliko odličnih dramskih ostvarenja. Predstava je napravljena u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar i, iako surađuju već godinama, ovo im je prva službena suradnja na Kazališnom ljetu. Predstavu po tekstu Ive Brešana režirao je Dražen Ferenčina. „Predstava govori o tome kako mještani jednog sela u Dalmatinskoj zagori odluče uprizoriti, po naređenju lokalnog moćnika Bukare, Shakespearovo remek djelo“, kaže Ferenčina i dodaje:

Sve je to temelj i baza Brešanu da bi progovorio o nekim temama koje su nam itekako bliske poput lopovluka, licemjerja primitivizma, politička bahatost, arogancija. Čini mi se da u koje god je društveno uređenje i vrijeme stavili, ona je aktualna. Brešan je naš suvremeni pisac i to je tekst koji govori o nama i o tome kako se Bukare i danas vrlo često rađaju i „uspješno“ nas vode“, kazao je Ferenčina.

foto: program ZKL 2022

Ove godine Kazališno ljetno predstavit će i dvije koprodukcije, HNK s Zadarskim plesnim ansamblom u predstavi „Dvije žene, pet žena“ ,te koprodukciju HNK i Drame plus u  predstavi „Meso“. Na kazališnom ljetu bit će i nekoliko zanimljivih  gostovanja, a zatvara ga 2. kolovoza  predstava „Dio smo sad moja Stoše“. Paralelno s Zadarskim kazališnim ljetom održat će se i Jazz&Blues Festival.

Recimo kako Jazz&Blues Festival traje od 27.-29. Srpnja. Ulaznice za sva događanja možete kupiti na blagajni HNK ili preko sustava Eventim. Cijela karte za prvi koncert Jazz&Blues Festival,  Freda Wesleyja je 150 kuna, za ostala dva 100 kuna, a za sve predstave Kazališnog ljeta 70 kuna.