Početna SPORT ZADRANKE DOČEKUJU NEPORAŽENU PLAMEN POŽEGU Hoće li La Mama, Carter i Ivezić...

ZADRANKE DOČEKUJU NEPORAŽENU PLAMEN POŽEGU Hoće li La Mama, Carter i Ivezić „užgati“ i Višnjik?

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Pred košarkašicama Zadra u subotu je dvoboj 5. kola Premijer lige za ostanak u kojem na svom parketu ugošćuju jedinu neporaženu ekipu ovog natjecanja, Plamen Požegu. Bit će to ujedno i sraz prve i posljednje ekipe na tablici s obzirom da Zadranke, dijametralno suprotno od svojih sutrašnjih protivnica, još uvijek nemaju nijednu pobjedu.

Iako u posljednje vrijeme igraju dosta bolje negoli je to izgledalo u prvom dijelu sezone, nažalost ne može se reći kako su igračice Samira Žuže u ovom susretu favoritkinje. Štoviše, ispred njih je ekipa za koju je čudo da po rosteru ne igra u Ligi za prvaka. Naime, Plamen na mjestu razigravačice predvodi prva strijelkinja prvenstva bivša reprezentativka Jelena Ivezić,a uz nju tu je i Amerikanka Chassity Carter kao i sjajna La Mama Kapinga iz Konga koja je trenutačno najbolja skakačica lige. Uz njih veliku minutažu ima i bivša igračica Zadra Monika Vojvodić, a kada im se priključi i kapetanica Laura Bašić sa sjajnim šutom za tri poena onda je to ekipa koja će stvoriti puno problema i boljima od Zadra.

S druge strane, optimizam pred sutrašnju utakmicu Zadranke mogu pronaći u 30 minuta dobre igre u zadnjoj utakmici na Gripama kod Splita. Prava je šteta da ekipa s Višnjika nije u tom dvoboju izdržala do kraja i uzela pobjedu jer  bi im ona donijela puno dobroga u pogledu samopouzdanja i smirenosti pred  ovaj još jedan izuzetno važan ogled protiv Požege.

Utakmica u dvorani 3 ŠC Višnjik počinje u 18 sati.