Početna VIJESTI ZAKLADA MARIN ČILIĆ IZGRADIT ĆE SPORTSKO IGRALIŠTE ZA OŠ STANKOVCI Treće izdanje...

ZAKLADA MARIN ČILIĆ IZGRADIT ĆE SPORTSKO IGRALIŠTE ZA OŠ STANKOVCI Treće izdanje humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska održat će se ovo ljeto u Zadru!

Treće izdanje humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska u organizaciji Zaklade Marin Čilić održat će se ovo ljeto u Zadru. Humanitarno – sportski spektakl Gem Set Hrvatska projekt je koji okuplja najpoznatije sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi. Ove godine Zaklada će izgraditi sportsko igralište za Osnovnu školu u Stankovcima.

Mi u zakladi smo jako ponosni jer se sada događa već treće izdanje Gem Seta. Ono je nastalo jako spontano, kroz Marinovo druženje sa kolegama sportašima. Od te početne ideje smo došli do toga da je Gem Set postao stvarnost”, rekao je David Milić, voditelj Zaklade Marin Čilić.

Ove godine Zaklada će izgraditi sportsko igralište za Osnovnu školu u Stankovcima.

“Ova hvalevrijedna donacija će učenicima naše škole omogućiti jednake mogućnosti jer nama kronično nedostaje sadržaja koji imaju djeca u urbanim sredinama. Izgradnjom ovog multifunkcionalnog sportskog igrališta naša djeca će dobiti prekrasan prostor za sport, rekreaciju, druženje, igru i ostvarivanje velikih sportskih uspjeha”, rekla je Božena Delić-Žepina, ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Stankovci.

Hrvatski tenisač Marin Čilić je zadovoljan da ovim projektom može pomoći djeci i potaknuti njihovu želju za bavljenjem sportom.

“Izgrađena su igrališta u Tordincima, Grubišnom Polju, Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici. Presretni smo što ćemo pomoći i školi u Stankovcima da i djeca u vašoj općini dobiju priliku baviti se na pravi način sportom, nogometnom, rukometom, futsalom i svim ostalim, ali i da potaknemo cijelu zajednicu da ubire plodove od tog sportskog igrališta”, rekao je Čilić.

Ove se godine nada broju od 30-ak sportaša, a neka od imena sa prethodnih izdanja su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, Ivan Dodig Borna Ćorić, Donna Vekić, Bojan Bogdanović, braća Sinković i drugi.

“Imali smo do sada dva prekrasna eventa, na zagrebačkoj Šalati i u Petrinji. Oba su bila prekrasna i sa moje strane i strane sportaša. Kad god razgovaram sa svima njima nemam osjećaja odbojnosti ili bilo čega. Uvijek rado prihvaćaju poziv i ako su tu u Hrvatskoj uvijek će se odazvati i doći”, rekao je Čilić koji nije htio najaviti potencijalna nova imena za treće izdanje.

Treće po redu izdanje projekta Gem Set Hrvatska održat će se u Zadru 16. i 17. srpnja. 2023.