Početna KULTURA Zbog novih epidemioloških mjera izmijenjen program u povodu Dana grada Zadra

Zbog novih epidemioloških mjera izmijenjen program u povodu Dana grada Zadra

Zbog epidemiološke situacije i novih mjera, iz Grada Zadra su izvijestili o izmijenjenom programu u povodu Dana grada Zadra.

U ponedjeljak, 23. studenog u 15 h u Gradskoj vijećnici održat će se interni sastanak Međunarodne koordinacijske skupine serijskog i transnacionalnog upisa Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra – zapadni Stato da Mar na temu “Popularizacija vrijednosti utvrđenog grada Zadra i ostalih komponenti serijskog upisa”. Zbog epidemiološke situacije sastanak će se održati on-line.

Istoga dana u 18 h u Kneževoj palači u Koncertnoj dvorani braće Bersa, održat će se hibridno predavanje. O transnacionalnom upisu i kriterijima Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra – zapadni Stato da Mar on-line će se obratiti Nicolas Faucherre (Marseille, Francuska) i Marco Valle (Torino, Italija). O zadarskim bedemima predavanja će uživo održati Miljenko Domijan i Igor Miletić, dok će o parternoj obnovi Bedema zadarskih pobuna govoriti članovi projektnog tima ZADAR BAŠTINI. Zbog epidemiološke situacije, omogućit će se praćenje predavanja on-line na FaceBook stranici UNESCO – Venetian Fortresses na linku: https://www.facebook.com/venetianfortresses.

Program će se nastaviti u Gradskoj loži u 20 h kada će biti otvorena izložba autora Bruna Diklića i koautora Miljenka Domijana pod nazivom Venecijanski obrambeni sustav 16. i 17. stoljeća: Stato da Terra – zapadni Stato da Mar. Radi se o izložbi fotografija koja tematizira sve gradove upisane u navedeno transnacionalno dobro (Zadar, Šibenik, Peschiera del Garda, Palmanova, Bergamo i Kotor).

Zbog epidemiološke situacije otvaranje izložbe bit će organizirano samo za novinare, a građani će istu moći posjetiti do 1. prosinca 2020.