Početna SPORT Zbog zdravstvenih razloga raskinut ugovor s Anzulovićem, do kraja sezone KK Zadar...

Zbog zdravstvenih razloga raskinut ugovor s Anzulovićem, do kraja sezone KK Zadar vodi Srđan Helbich

Nakon poraza košarkaša Zadra  u posljednjih 6 utakmica, danas su pred novinare izašli direktor i sportski direktor KK Zadra, Željko Žilavec i Zvonimir Ridl.

Ridl je kao prvo istaknuo činjenicu da klub nema prvog trenera Vladimira Anzulovića koji je zbog bolesti duže vrijeme spriječen voditi momčad. No, Ridl ističe da bez Anzulovića teško da bi Zadar uspio ostati u regionalnoj ABA ligi. Pomoćni trener Srđan Helbich preuzeo je palicu, vodio je i vodit će momčad do kraja sezone, dok će se s Anzulovićem raskinuti ugovor, što je obostrano procijenjeno kao najbolja opcija:

Dolazak policije u klub zbog navodnih  kaznenih djela, što se kasnije pokazalo neutemeljenim, izazvao je dodatni nemir i kod igrača, dodao je Ridl kazavši kako su svjesno u zadnjih šest utakmica išli na spuštanje forme i širu rotaciju. Dodatni problem je ozljeda Domagoja Vukovića koji je za momčad izgubljen do kraja sezone:

Uz to, klub nije uspio dovesti jednog combo guarda, kada je to trener Anzulović tražio, pa su u momčadi ostala sa samo dva ball handlera, podsjeća Ridl.  „Unatoč svemu, momčad izvanredno trenira. To su momci koji su prošle godine pokazali da su pobjednici“, kaže sportski direktor Zadra koji ne gubi nadu u osvajanje hrvatskog prvenstva:

Koliko je dobro momčad trenirala vidjet ćemo sutra kada se igra prva utakmica doigravanja, sraz četvrtfinala prvenstva. Zadar od 19 sati u dvorani Krešimira Ćosić dočekuje Zabok. „Nadam se da će navijači  doći u što većem broju na utakmice, da nas neće napustiti“, rekao je Ridl te istaknuo da je sutrašnja utakmica vrlo bitna:

O financijskom stanju u klubu  progovorio je direktor Željko Žilavec: