Početna VIJESTI ŽUPAN S NAČELNICIMA “Ako želimo da nam sezona potraje, trebamo biti odgovorni...

ŽUPAN S NAČELNICIMA “Ako želimo da nam sezona potraje, trebamo biti odgovorni i naoružati se strpljenjem”

„Trebamo biti odgovorni, cijepiti se i naoružati strpljenjem ukoliko želimo  da nam turistička sezona potraje“, rekao je župan Božidar Longin nakon sastanka s načelnicima i gradonačelnicima. Sastanku se nisu odazvali predstavnici grada Zadra te općina Vir, Polača i Kukljica. Longin je istaknuo kako nam sve turističke brojke trenutno idu u prilog:

„Sve su 60 do 80 posto veće nego u istom razdoblju prošle godine. To je razlog više da se odgovorno ponašamo jer turizam nam je temelj gospodarstva i moramo svi raditi na tome da se proračun puni.“

Osim o situaciji s pandemijom i turističkoj sezoni, razgovaralo se i o razvoju jedinica lokalne samouprave i povlačenju sredstava iz EU fondova.

Sprema nam se omotnica od 24 milijarde eura. Ovo je šansa generacije i ja se nadam da ćemo napraviti što više projekata i povući što više sredstava“, rekao je Longin. Dodao je kako se nada da će se u okviru te nove omotnice iskoristiti šansa za izgradnju škola kako bi se postigao cilj jednosmjenske nastave u osnovnim školama, odnosno cjelodnevni boravak djece u školama.

Važna tema sastanka bilo je i prostorno planiranje:

„Sve ono što se sad stavi u prostorni plan, u ovim izmjenama i dopunama, može se raditi. Ono što ne bude, što se zakasni… To je sigurno ad acta za neko vrijeme“, istaknuo je Longin.