Početna VIJESTI “ŽUPANIJSKI OBJEKTIV” Ne propustite biciklijadu “Od Branimira do Branimira”

“ŽUPANIJSKI OBJEKTIV” Ne propustite biciklijadu “Od Branimira do Branimira”

Ovogodišnji program Županijskih dana započinje  tradicionalnom i prepoznatljivom  biciklijadom  „Od Branimira do Branimira“.

14.  biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin, održat će se u nedjelju, 7. travnja 2024. godine u trajanju od 11,00 do 13,00 sati .  Biciklijada  koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu  okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru. Organizatori ove manifestacije su Zadarska županija i Grad Nin, a suorganizatori PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i  TZ Grada Nina.

Biciklijada koju je 2008. godine pokrenuo Tim za zdravlje Zadarske županije u cilju poticanja zdravog načina života, promovira zdrav način života, posebno u vremenu kada sve više i odraslih i djece provodi uz mobitele ili računala.

I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin te Calimero sport. Kao svih dosadašnjih godina  sudionici  će na startu  dobiti majicu biciklijade  glavnog sponzora EVN Croatia plina,  prijavom na biciklijadu sudjeluje se  u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta. Calimero sport nam je i sponzor  ostalih  nagrada –  servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade.  

U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom  na  manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana   koji nas izmamljuju češće vani.  Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti.

I ove godine u realizaciji biciklijade sudjeluje  i HAK koji će postaviti info pult s promo materijalima, te maleni biciklistički poligon, na kojem će sudionici moći iskušati neke od vještina upravljanja biciklom, kako to HAK radi već godinama u sklopu  natjecanja “Sigurno u prometu” te “Sigurno u školu s HAK-om”.

Prijaviti se možete do 5. travnja 2024 u 14 sati, a svi zainteresirani  mogu  se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade bit će osiguran  siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta i HAK-a.