Početna KORONAVIRUS ŽUPANIJSKI STOŽER: 13 novooboljelih osoba, testirano 264 uzoraka

ŽUPANIJSKI STOŽER: 13 novooboljelih osoba, testirano 264 uzoraka

foto: ilustracija

Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novooboljelima 6 je ženskih i 7 muških osoba sa područja Grada Zadra (10), Benkovca (1), Posedarja (1) i Poličnika (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 264 uzoraka.U Općoj bolnici  Zadar ukupno je hospitalizirano 14  bolesnika oboljelih od COVID-19  od kojih je dvoje na COVID JIL-u   na respiratoru . U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Final 4 turnir rukometne SEHA lige – primjer kako organizirati sportske manifestacije

Stožer je u dananšnjem priopćenju izvijestio i o epidemiološki dobro organiziranoj  završnici  Final 4 turnira rukometne SEHA lige,  koje je održano  od 4. do 6. rujna u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Budući da je bila riječ o međunarodnom turniru koji se po prvi puta od početka pandemije  održavao u nazočnosti dijela publike u zatvorenom prostoru, moramo istaknuti da su organizatori proveli jako dobre epidemiološke mjere prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravtvo i Stožera civilne zaštite Zadarske županije te nije bilo niti jedne pojave oboljelog od COVIDA-19,  kako među igračima odnosno sudionicima turnira tako i među publikom. Organizatori su odradili izvrstan protokol poštivanja svih preporučenih mjera te su na taj način postali primjer kako bi  ubuduće trebalo organizirati ovakve  sporske manifestacije. Napravljeno je niz protokola koji su dokumentirani ne samo uz ponašanje publike u dvorani već i natjecatelja, sudionika, volontera i novinara, odnosno svih koji su ulazili u dvoranu. Svi su imali pravila ponašanja kojih su se pridržavali. Ovo još jedom pokazuje kolika je važnost i za opću populaciju pridražavanje puno puta ponavljanih epidemioloških mjera.