Početna VIJESTI Bivši radnici Croatia Zadar Line održali još jedan mirni prosvjed, potražuju svoje...

Bivši radnici Croatia Zadar Line održali još jedan mirni prosvjed, potražuju svoje otpremnine

Radnici tvrtke Croatia Zadar Linea, nekadašnjeg prijevozničkog giganta, okupilo se po tko zna koji put pred Trgovačkim sudom u Zadru na mirnom prosvjedu uperenom protiv apsurda zvanog hrvatsko pravosuđe. Naime oni već godinama inzistiraju na svojim  potraživanja u iznosu od 4 i pol milijuna kuna. Agonija radnika počela je 2000 godine kad je otvoren stečaj i jedan je od najdužih sudskih postupaka u RH. Problemi su prije 20 godina kada su radnici greškom odvjetnika zaboravljeni u stečajnom postupku.

Namjerno ili ne, odvjetnici su tužbu za radnička potraživanja podnijeli sa zakašnjenjem od 2 i pol godine. No nakon raznih sudskih peripetija Visoki trgovački sud je prihvatio njihovu žalbu preko sindikata te je poništio odluku zadarskog suda koji je odbio tražbine s obrazloženjem da su zakasnili. Sad je sve završilo na Vrhovnom sudu, a da bi spor bio okončan u korist radnika revizija postupka mora biti poslana sa zadarskog trgovačkog suda na Vrhovni u Zagreb.  Dokumentacija tamo putuje već punih osam mjeseci, a ogorčeni radnici prozivaju zadarski sud zbog nesposobnosti i korupcije.

Problem je i taj što trenutno na računu ima tek milijun i pol kuna od 4 i pol koliko radnici traže, a većina imovine već je rasprodana. No ostaje im još tvz. „krug“ Croatia Zadar Linea zbog čega spor vode sa Čazmatransom.