Početna ZABAVA BOGAT ŠESTODNEVNI PROGRAM Počinje Tuna, Sushi & Wine Festival 2024.

BOGAT ŠESTODNEVNI PROGRAM Počinje Tuna, Sushi & Wine Festival 2024.

Spoj ribarstva, tradicije i kulinarstva na jednom mjestu! Ne propustite novo, još bolje izdanje Tuna, Sushi & Wine Festivala koje će se održati od 5. do 10. travnja u Zadru. Morski specijaliteti, uključujući najkvalitetniju plavoperajnu tunu na svijetu, prepoznati su gastronomski brand zbog čega je ovaj festival osobito značajan.

Osmo izdanje Tuna, Sushi & Wine Festivala počinje u petak, 5. travnja u 20 sati velikim otvorenjem u zadarskom Arsenalu. Uživajte na gala večeri uz najfinije specijalitete od tune i druge riblje delicije uz vrhunska vina zadarskog kraja, a večer će upotpuniti koncert Danijele Martinović. 

Tijekom ostalih dana program će se održavati na Trgu Petra Zoranića. Hranu će pripremati neki od najboljih hrvatskih chefova, a neće nedostajati ni dobre glazbe. Subota ujutro proteći će u jazzy tonu uz Elenu Stellu & Ante Jeličić Trio, a u nedjelju navečer se zabavljamo uz Urbana, riječkog alter rock velikana i višestrukog dobitnika hrvatske glazbene nagrade Porin. Cijelu manifestaciju u srijedu zatvara izvrsna zadarska pjevačica Natali Dizdar.

Festival će ponuditi i raznolike radionice kojima možete razviti svoje kreativne sposobnosti. Iskušajte se u izradi origamija ili pak uživajte u jedinstvenoj Paint & Wine radionici koju organizira Udruga Re-kreativci.

Pridružite nam se na Tuna, Sushi & Wine Festivalu u Zadru! Recite DA! vrhunskoj hrani, vinu i zabavi. Vidimo se!

PROGRAM

PETAK, 5. travnja u 20 h otvorenje manifestacije uz gala večeru u Arsenalu i koncert Danijele Martinović 

– prizemlje sa stajaćim mjestima i pet buffet cornera zadarskih tvrtki sa specijalitetima od tune i ostale kvalitetne jadranske ribe. Cijena ulaznice 40 Eur

– gornja etaža sa sjedećim mjestima i večera u četiri slijeda. Cijena ulaznice 80 Eur

Prodaja ulaznica za gala večeru:

Arsenal Zadar

Pon – pet 9 – 19 h i sub 9 – 12 h

Turističko informativni centar Zadar

Pon – pet 8 – 20 h i sub 9 – 14 h

Hotel Ilirija, Biograd na Moru

Svaki dan 7 – 22 h

Ulaznice se mogu kupiti online na servisima EntrioEventim i Turneo.

* cocktail dobrodošlice by Maraska 

* promotivne cijene vina zadarskih vinara

Vinarija Degarra – Rose; Vina Ožaković – Maraština; Vina Fiolić – Maraština; Vina Vinketa – Debit; Poljoprivredna zadruga “Maslina i vino” Polača – Shiraz; Kraljevski Vinogradi – Pošip; Vinarija Jokić – Maraština; Vinarija Karaba – Templar

* voditelj Damir Granić

Svakim danom na Trgu Petra Zoranića od 6. do 10. travnja 2024.

SUBOTA, 6. travnja

11 – 14 h otvorenje Festivala powered By Pelagos Net Farma & Jadran Tuna

Udruga barmena B2B – spravljanje bezalkoholnih koktela s djecom

11.30 h Koncert Elena Stella & Ante Jeličić Trio

Moderatorica Ana Marušić

Glazba DJ Rkoma

21 h Koncert grupe Kanella

6.-10. travnja Izložba fotografija na Trgu Petra Zoranića „Ravnoteža” autora Danijela Kolege 

NEDJELJA, 7. travnja

11 -14 h “Sushi – jadranska riba i japanska izvrsnost” u izvedbi chefa Mladena Križanovića

Moderator Damir Granić

Glazba DJ Angelo

20.30 h Koncert Urban

PONEDJELJAK, 8. travnja

9.30 – 17 h Znanstveno stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem posvećen marikulturi u Jadranskom moru u Koncertnoj dvorani „Blagoje Bersa” u Kneževoj palači

11 – 14 h “Dalmatinska tradicija” u izvedbi chefa Hrvoja Zirojevića

Glazba DJ Alvize

Moderator Ana Marušić

Radionica izrade origamija „Drvo dobrih želja“, predavačica Sanja Srbljinović – Čuček (besplatne radionice moguće je pohađati u 11 h, 12 h i 13 h)

17 – 18:30 h “Back to Roots” radionica upoznavanja autohtonih vinskih sorti zadarske županije

UTORAK, 9. travnja

11 – 14 h jela iz kuhinje chefa Bruna Kalmete, mlade nade zadarske gastro scene 

Moderator Damir Granić

Glazba DJ Troxy

Radionica izrade origamija „Drvo dobrih želja“, predavačica Sanja Srbljinović – Čuček (besplatne radionice moguće je pohađati u 11 h, 12 h i 13 h)

16 h “Paint & Wine” radionica u izvedbi Udruge „Re-kreativci”

18 – 19:30 h “Think Pink” radionica upoznavanja s mladim rosé vinima zadarske županije

SRIJEDA, 10. travnja

11 – 14 h “Tradicija na moderno” u izvedbi chefa Mate Sučića

Moderatorica Ana Marušić

Glazba DJ Davor

20.30 h Koncert Natali Dizdar

Svakodnevna priprema gastronomskih specijaliteta na temu Jadranskog mora na Trgu Petra Zoranića od 11 do 22 h:

Chef’s Kitchen

Street Food Corner

Sushi Corner

Wine Bar

Cocktail Bar

OPG Corner: Izlaganje autohtonih proizvoda od 10 do 13 h:

6. i 8. travnja: OPG Žampera 

6.-10. travnja: Ninska solana i Udruga maslinara Zadarske županije

8.-10. travnja: Udruga proizvođača paškog sira