Početna SPORT David Gunjević o kandidaturi za NO KK Zadra: “Moja kandidatura nije samo...

David Gunjević o kandidaturi za NO KK Zadra: “Moja kandidatura nije samo odgovor na trenutnu situaciju u Klubu, već izraz protesta i prkosa”

foto: novi radio

Bivši direktor KK Zadra David Gunjević oglasio se priopćenjem vezano uz kandidaturu za direktora te Nadzorni odbor KK Zadra. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani Mediji, dragi Navijači!

U trenucima kada je transparentnost u ovom Gradu (p)ostala glavni neprijatelj želim Vam ukazati na igrokaz u režiji politike, a čiji će se završni čin ovih dana manifestirati odabirom direktora iz najpoznatije zadarske konobe.

Moja kandidatura nije samo odgovor na trenutnu situaciju u Klubu, već izraz protesta i prkosa prema onima koji su jučer po tko zna koji put interese naše košarke podredili srpskima a prethodno se pamfletima lažno predstavljali kao zaštitnici i buntovnici. Ovom prilikom želim jasno i nedvosmisleno istaknuti kako trenutna garnitura, a koja je rezultat šire političke trgovine, neće nikada štititi klupske interese.

Jer kako objasniti činjenicu da neki članovi Nadzornog odbora za vrijeme svog mandata postaju agenti za igrače? I da ostali članovi o tome šute?

Ili da dvojica od njih, iako su navodno godinama treneri, štite rukama i nogama uhljebe zbog čijih su (ne)rada generacije mladih i talentiranih košarkaša frustrirani napustili Klub. A što tek reći na nijednog novog sponzora ili muk jer ih je danas, iako prvaci, manje nego kada su me imali obraza prozivati? Onda se i izjava kako jedan od njih za vrijeme utakmice s Krešinim Brigham Youngom igra badminton čini kao kamilica.

Kada sam provjetrio dvoranu od ustajalog smrada muktaroških ortaka i upozoravao na anomalije – smijenili su me jer im jak i neovisan Zadar ne odgovara pa ih sada i rezultati prve momčadi žuljaju. Ali, godinu dana kasnije, dragi Navijači, Vi ste ti koji kroz demokratske izbore možete dovršiti procese koje su oni samo privremeno zaustavili.

Kao Vaš predstavnik u Nadzornom odboru nastavit ću iskorjenjivanje dosadašnjih loših praksi i uspostavljanje novog standarda transparentnosti i odgovornosti za apsolutno sve.

I zato, pridružite mi se u dosad najvažnijoj borbi – učlanite se u Udrugu Grad košarke (https://www.entrio.hr/event/clanstvo-grad-kosarke-2024-16322) i glasujte na izborima jer je to jedini način da zajedno izgradimo KK Zadar koji će konačno biti transparentan, uspješan i istinski predstavnik našeg Grada.