Početna VIJESTI DELEGACIJA FRANCUSKE U SŠ VICE VLATKOVIĆA Tomčić: Možemo puno naučiti od...

DELEGACIJA FRANCUSKE U SŠ VICE VLATKOVIĆA Tomčić: Možemo puno naučiti od njih kao i oni od nas!

Delegacija francuskog Sveučilišta u Toulouseu koju predvodi Jean Solito, voditelj za međunarodnu suradnju francuskog Ministarstva obrazovanja i sporta posjetili su danas strukovnu školu Vice Vlatkovića. Cilj ovog posjeta je  uspostavljanje dugoročne suradnje francuske i hrvatske Vlade u svim pitanjima obrazovanja s naglaskom na edukaciju profesora i nastavnika te razmjenu učenika putem  programa „Erasmus +“. Ravnatelj škole Tihomir Tomčić istaknuo je kako će u budućnosti ovakva suradnja pomoći razmjeni znanja i vještina na obostranu korist:

„Tu su nam partneri i budući partneri iz Francuske. Mi smo regionalni centar kompetentnosti iz područja strojarstva, a ovdje je s nama i direktor jednog takvog centra iz Francuske. Kroz provedbu našeg projekta koja je u tijeku imamo razvijanje takvih suradnji, posjete jedni drugima i transfer znanja, a to je vrlo važno. Zasigurno možemo puno naučiti od njih kao i oni od nas.“ istaknuo je Tomčić. 

Jean Solito istaknuo je kako im je primarna mobilnost profesora u koji bi osim Francuske i Hrvatske bila uključena i Irska. „Profesori će se educirati i razmjenjivati znanja s kolegama u ove tri zemlje“, istaknuo je Solito i dodao:

Cilj nam je u ovaj program uključiti sve i studente i profesore i na tome će biti naglasak naše suradnje. Želimo sve učenike jedno uključiti u sve programe, stoga je bitno da i profesori budu po tom pitanju educirani i da znaju kako i na koji način motivirati učenike.“, kazao je Solito.

Posjet Hrvatskoj i Zadru inicirala je hrvatska iseljenička zajednica u pokrajini Occitanie na čelu s Zdravkom Cerovečkim