Početna SPORT Dinamo otpustio stožer trenera Nenada Bjelice pa pojasnio zašto takva odluka

Dinamo otpustio stožer trenera Nenada Bjelice pa pojasnio zašto takva odluka

Dinamo je jučer u uručilo otkaze cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice. Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović. Iz redova hrvatskog novometnog prvaka naknadno su pojasnili i zašto su donijeli tu odluku.

Iz kluba su ponovili kako su zbog pandemije koronavirusa odlučili smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec. 

“Podsjećamo da je Dinamo u ugovornom odnosu sa 450 djelatnika te da je našim mjerama prevladan veliki izazov zadržavanja svih radnih mjesta u klubu, a osobito onih igračkih,” poručili su.

Iz Dinama su kazali kako su o odluci o smanjenju plaća prvo obavijestili trenera Nenada Bjelicu i to u telefonskom razgovoru jer strateg ‘modrih’ nije u Hrvatskoj.

“Mjere su decidirano odbijene,” kazali su dodavši kako su o mjerama obaviješteni i kapetan Arijan Ademi s kojim su bili i neki drugi predstavnici igrača prve momčadi.

“I na tom sastanku i u nekoliko kasnijih telefonskih kontakata mjere su decidirano odbijene. Podsjećamo da su svi pripadnici radne zajednice, preostalog dijela sportskog sektora, nogometne škole i drugih dionika u najkraćem roku prihvatili mjere Uprave Kluba,” objavio je Dinamo.

Iz kluba su poručili kako su se nadali da će “igrači i njihov trener ostaviti otvoren manevarski prostor za dogovor,” međutim njihova odbijanja dobili su u najkraćem roku i u pismenom obliku.

Odukom kluba igrači i treneri ostali bi bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatila bi im se u redovnim rokovima, dok bi se trećina primanja isplatila u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

Da su igrači odbili manje plaće bilo je jasno već dan kasnije kada je klub objavio priopćenje u kojem se zahvaljuju zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine. Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

“Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu,” poručili su tada iz kluba. 

Ostaje vidjeti kako će na sve reagirati šef stručnog stožera Nenad Bjelica. Hoće li i on napustiti klub ili će složiti novu ekipu suradnika.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi ‘modrih’ ostvario je fantastične rezultate.

Osvojio je dva naslov prvaka, a milimetar je i do treće titule. Prezimio je s ‘modrima’ u Europi’ nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Dinamo trenutačno vodi na ljestvici sa 65 bodova, 18 više od Rijeke.

(Hina)