Početna SPORT ĐIRADA – REKREATIVNA UTRKA PO PAŠMANU

ĐIRADA – REKREATIVNA UTRKA PO PAŠMANU

Turistička zajednica Općine Pašman po drugi put organizira rekreativnu utrku/šetnju Đirada koja je prošle godine nadmašila sva očekivanja velikim odazivom i odličnom atmosferom. Ovogodišnja Đirada, koja će se održati 30. travnja, biti će organizirana u dvije kategorije; Đirada Red i Đirada Blue.

Okupljanje i start svih sudionika planiran je u jutarnjim satima u Dobropoljani gdje je i osiguran parking. Utrka Đirade Red počinje u 10 sati dok Đirada Blue kreće 10 minuta kasnije. Cilj natjecanja je kao i prošle godine na vidikovcu Veliki Bokolj gdje će biti i proglašenje pobjednika i dodjela nagrada koji su planirani u 15:30 sati.

Staza Đirade Red duga je 15 kilometara te zahtijeva veću razinu kondicije i iskustva. Start je u centru Dobropoljane i samo prvi kilometar staze je po asfaltnom putu, dok nakon prolaza glavne ceste kreće široki makadamski put kroz predivne maslinike, suhozide i šumu. Na stazi sudionike čekaju 3 bogate okrepe, pogled na nacionalni park Kornati, kratki segment po škrapama u samoj zoni plime i oseke, 0,5 km singletracka i uspon makadamom prema cilju i samom vrhu Veliki Bokolj na 274 m/nv s kojeg se pruža izvanredan pogled na Velebit te cijeli arhipelag Zadarskog otočja.

Đirada Blue duga 9 km i 240 m je prikladna za početnike, ali može biti i izazov za natjecatelje željne utrkivanja. Sa startom u centru Dobropoljane, početak staze prolazi centrom mjesta po asfaltnom putu u dužini 1 km, a nakon prolaza glavne ceste kreće široki makadamski put te se nastavlja uspon do cilja. Na stazi se također nalaze 3 bogate okrepe, a na drugoj i trećoj okrepi pruža se pogled na nacionalni park Kornati nakon kojeg slijedi posljednji uspon prema cilju V. Bokolj.

Na cilju utrke sve sudionike očekuje fešta uz DJ-a te obilje hrane i pića do zalaska sunca zbog kojeg se vrijedi popeti na vrh. Startnina za sudjelovanje u Điradi je 18 eura, a zadnji datum za prijavu i uplatu je 27. travnja. Svi zainteresirani mogu se prijaviti i dobiti sve informacije na službenim web stranicama utrke dirada.hr.

Dvije staze, prekrasna priroda, odlična atmosfera i zabava – sve su to razlozi da se što prije prijavite i osigurate svoje mjesto na drugoj Điradi!

Prijave na linku: https://www.stotinka.hr/hrv/do…