Početna CRNA KRONIKA Dvojica Zadrana pokušali provaliti u skupocjeni terenac. Iznenadila ih policija.

Dvojica Zadrana pokušali provaliti u skupocjeni terenac. Iznenadila ih policija.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 38 godina. Protiv obojice je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari u pokušaju.

Naime, u ponedjeljak oko 13 sati policijski službenici su nakon dojave u ulici Mihovila Pavlinovića u Zadru, na Poluotoku, u vozilu marke Ssang Yong, vukovarskih registracija, zatekli dvije muške osobe, koje su pokušale vozilo staviti u pogon.

Riječ je o terenskom vozilu južnokorejske proizvodnje u kojem je navedeni dvojac proveo otprilike desetak minuta prije nego ih je iznenadila policija.

Privedeni su u prostorije policije gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Oba se 38-godišnjaka sumnjiče da su kroz prozor ušli u parkirano vozilo, provalili bravu vozila te ga pokušali pokrenuti.

Obojica su inače sa zadarskog područja i otprije poznati po imovinskim deliktima.

Policija je potvrdila i da je za vrijeme trajanja kriminalističkog istraživanja ovog kaznenog djela, u večernjim satima istog dana, dakle u ponedjeljak u 18,27 sati, zaprimljena prijetnja jedne ženske osobe prema policiji. Neslužbeno se doznaje da je u pitanju bliski član obitelji. 67-godišnjakinju je zasmetalo što se nad muškarcima provodi kriminalistička obrada pa je putem mobitela uputila prijetnju prema policiji i zbog toga zaradila kaznenu prijavu.