Početna SPORT Filip Šestan: “Napokon je odbojka došla u Zadar i baš je šteta...

Filip Šestan: “Napokon je odbojka došla u Zadar i baš je šteta da neće biti publike!”

Filip Šestan jedini je Zadranin koji će na predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo braniti boje reprezentacije Hrvatske. Na završnu smotru Starog kontinenta naši će odbojkaši pokušati doći kroz dva turnira. Prvi se igra idućeg vikenda u Zadru, dok je drugi na rasporedu tjedan dana kasnije u Nizozemskoj, a protivnici Hrvatskoj su Švedska i Nizozemska.

Prema trenutnom stanju na svjetskim ljestvicama kao favorit skupine, i ona reprezentacija koja bi se na EURO mogla kvalificirati direktno kao prvoplasirana, ističe se Nizozemska. Švedska i Hrvatska borit će se, pak, za drugo mjesto s kojeg će se pet najboljih reprezentacija iz sedam skupina također plasirati na završni turnir.

Iako je Nizozemska papirnati favorit, Šestana za ovog protivnika vežu lijepe uspomene. Naime, svoje je prve službene utakmice u dresu seniorske reprezentacije Filip odradio upravo protiv Nizozemske, 2014. godine, također u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo na koje se Hrvatska tada uspjela plasirati.

– Da, imamo tu neku povijest sa Nizozemcima. Igrali smo s njima dosta puta pa i tada kada smo ih izbacili iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prošle smo godine također igrali s njima u Europskoj Zlatnoj ligi. Uvijek su to bile guste utakmice u kojima smo znali doći do pobjede pa se nadamo da ćemo neke od tih rezultata ponoviti i ubuduće – kaže Filip koji je prezadovoljan činjenicom kako se odbojka na velika vrata dolazili u Zadar.

– Napokon da je odbojka došla u Zadar. Stvarno mi je drago zbog toga. Sve ovo trebalo se dogoditi još oko Božića ali je pandemija sve odgodila. Međutim, sada smo se okupili i očekujemo dobre rezultate.

Kvalifikacije će se igrati bez publike

– Jako mi je žao zbog toga jer zbilja mislim da bi publika uživala i u našim, ali i u igrama ženske reprezentacije – zaključio je Šestan.

I da, uistinu je šteta što Filip u ovim važnim utakmicama neće imati podršku svojih sugrađana koji bi, sigurni smo, da je situacija oko pandemije drukčija, na Višnjik pohrlili u velikom broju. Jer nisu se zadarski ljubitelji odbojke baš nagledali igrača ovakvog kalibra koji je, kao jedna od ključnih igrača, prije nekoliko dana proslavio novi naslov prvaka Rumunjske igrajući sa svojom Arcada Galati i Ligu prvaka.

Filip, saznajemo, ima opciju produljenja ugovora s najboljim rumunjskim klubom. Međutim, interes stiže i iz ostalih najjačih odbojkaških zemalja poput Poljske ili Turske. Slatke su to brige za ovog 26-godišnjaka koji još nije niti dosegao zenit svoje igračke karijere…