Početna ZABAVA Fish & Jazz: Uz dobru glazbu i morske zalogaje na bastionu sv....

Fish & Jazz: Uz dobru glazbu i morske zalogaje na bastionu sv. Roka bit će i originalnog nakita i drugih rukotvorina

Fish & Jazz festival, kojeg Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s tvrtkom Cromaris ove godine organizira po drugi put, počinje sutra, u četvrtak, 6. lipnja i odvijat će se do subote, 8. lipnja na UNESCO-vom oznakom zaštićenim gradskim zidinama, ili kako ih Zadrani tradicionalno zovu Muraj. Preciznije, sva događanja odvijat će se na bastionu sv. Roka iznad gradske tržnice. Taj dio Muraja zadarska Turistička zajednica i ubuduće namjerava koristiti za ljetne manifestacije i evente u ovakvom manjem formatu.

 Gastronomski dio programa odvijat će se svakodnevno od 12 do 14 sati te navečer od 18 do 24 sata, a koncerti počinju u 21 sat. Cromaris će tijekom sva tri dana sa svojim proizvodima, brancinima i oradama te stalnim suradnicima-kuharima osigurati slasne zalogaje. Chef Hrvoje Krajnović, koji promiče zdravu prehranu, pripremat će mediteransku osvježavajuću mediteransku cous-cous salatu s filetom orade, dok će njegov kolega Tihomir Bježančević slagati sendviče od fileta brancina pečenog na Ofyr roštilju u burger peciva.

Festival u četvrtak otvaraju zadarsko-splitski veterani jazza Black Coffee s talentiranom i atraktivnom Anom Uršulom Najev, svima poznatim licem iz serije Kumovi koja je i lani nastupila na Fish & Jazz Festivalu s istim sjajnim glazbenicima.

Drugog dana Festivala na Muraju nastupa Damirov Django Group koju je osnovao sjajni sisački jazz gitarist Damir Kukuruzović, a koja je i nakon njegovog preranog odlaska nastavila djelovati posvećujući koncerte sjećanju na njega.

Trećeg dana Fish & Jazz Festivala pod zvjezdanima nebom nastupa splitski duo Sara i Jappa. Riječ je o ocu i kćeri Brodarić koji izvode sofisticirane vokalno-gitarističke obrade američkih jazz klasika.

 Na bastionu sv. Roka će sva tri dana osim dobre glazbe i odlične spize biti i koječega drugog. Skupina malih proizvođača, točnije kreativnih žena i djevojaka iz Zadra, postavit će na štandovima prodajnu izložbu svojih radova – originalnog nakita, modnih dodataka, rukotvorina, eteričnih ulja i sl. Svoje će radove tako izlagati Pherall butiga (brand inspiriran životom uz more), obrt Potonka (u zadnje vrijeme opet cijenjene heklane rukotvorine), obrt Tinka (predmeti od recikliranog materijala), Ana Garžina (nakit inspiriran Mediteranom), Ljiljana Surać (nakit od bakra), Dalnature OPG Sandre Šestan (ulja, macerati i hidrolati od mediteranskog bilja), Kristina točkice, Zaplet_twist te BoVi by Božena (dodaci za kosu).