Početna VIJESTI Glasajte za projekte iz Zadarske županije! Centar izvrsnosti Cerovačke špilje, Made In...

Glasajte za projekte iz Zadarske županije! Centar izvrsnosti Cerovačke špilje, Made In Land, PepSea i Adri.SmartFish

Među 39 projekata koji su  ove godine ušli  u finale izbora za najbolji županijski projekt EU 4 je  iz Zadarske županije  – Centar izvrsnosti Cerovačke špilje, Made In Land, PepSea i Adri.SmartFish.

Riječ je o projektu kojeg  četvrtu godinu zaredom zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije. To su doprinos znanosti i inovacijama, doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, doprinos prekograničnoj suradnji te doprinos poduzetništvu, a svojeg pobjednika mogu odabrati i čitatelji koji će sudjelovati u glasanju na portalu jutarnji.hr.

Glasanje traje od 14. do 20. rujna, nakon čega će biti proglašeni pobjednici.

Za najbolji EU projekt možete glasati OVDJE.

Na portalu Jutarnji.hr predstavljeni su svi ovogodišnji projekti finalisti koji su doprinijeli kvaliteti života i pozicioniranju lokalnih sredina. Među realiziranim projektima pokriveni su različiti ciljevi: od očuvanja prirodne i kulturne baštine do projekata održivog turizma, zelene tranzicije, različitih infrastrukturnih projekata ili gospodarenja otpadom. Takvi su projekti uvijek inspiracija ambicioznim županijama koje žele inovativnim idejama doprinijeti kvaliteti života.