Početna SPORT Goran Jovančević uoči uzvrata Zadra i Medveščaka u Zagrebu: “Za nadoknaditi pet...

Goran Jovančević uoči uzvrata Zadra i Medveščaka u Zagrebu: “Za nadoknaditi pet golova treba biti apsolutno ludi optimist. A ja to jesam!”

Vaterpolisti Zadra 1952 danas će u gostima kod Medveščaka odigrati svoju posljednju utakmicu u tekućoj sezoni. U uzvratnom susretu za razigravanje za deveto mjesto u Prvenstvu Hrvatske Zadrani će u Zagrebu loviti minus od pet pogodaka (9:14) s koliko je Medveščak u srijedu slavio u Zadru.

Jedini cilj koji su igrači Zadra postavili pred sebe jest odigrati najbolje što znaju, pokazati da rezultat iz prvog dvoboja nije realan omjer snaga između ove dvije ekipe i eventualnom pobjedom, s razlikom većom nego što su izgubili u Zadru, izbjeći najlošiji plasman u posljednjih šest sezona otkako su se vratili u prvoligaško društvo.

Jedan od onih koji smatra kako je njegova ekipa kapac u Zagrebu prirediti iznenađenje je trener Zadrana, Goran Jovančević.

„U utakmicu i jedni i drugi krećemo s istim rezultatom. Prema tome, sportski je nadati se da u Zagrebu možemo odigrati bolje nego što smo igrali u Zadru. Iako za vjerovati kako možemo nadoknaditi pet golova treba biti apsolutno ludi optimist što ja i jesam. Često idem glavom kroz zid, i ako moji igrači budu vjerovali da mogu dostići tu razliku, onda su čuda moguća.“

Utakmica se igra na zagrebačkom plivalištu Šalata s početkom u 20 sati.