Početna KORONAVIRUS Grad Zadar donirat će OB Zadar milijun kuna za nabavku respiratora.

Grad Zadar donirat će OB Zadar milijun kuna za nabavku respiratora.

I građani se pozivaju na donaciju!

Uslijed nastale epidemije virusa COVID-19, Grad Zadar pomoći će zadarskoj Općoj bolnici donacijom sredstava za kupnju neophodno potrebnih respiratora. Za tu namjenu Grad se obavezuje iz proračuna isplatiti iznos od ‪1 000 000 kuna, priopćili su iz Grada Zadra.

Gradonačelnik Branko Dukić odlučio je da se Grad priključi donacijama sustavu zdravstva u Zadru i Zadarskoj županiji koje ima pojačane potrebe u ovom trenutku:  „U stalnom smo kontaktu s vodstvom bolnice i naravno da ćemo pomoći na koji god način budemo mogli. Ovo je donacija našim građanima čija zdravstvena zaštita ovisi o spremnosti naše bolnice za situaciju u kojoj smo se našli. Pozivam sve koji mogu, da se priključe donacijama, a stručni tim će ocijeniti što im je u ovom trenutku najpotrebnije“, poručio je Dukić.

Mehanička ventilacija, tzv. respirator, zauzima vodeće mjesto kod teško oboljelih i vitalno ugroženih koronavirusom. Jedan uređaj može stajati od 25 do 50 tisuća eura, ovisno o opremljenosti. Najpoznatiji proizvođači su njemački Drager i Maqet te američki General Electric…

Svi oni koji imaju želju i mogućnost financijski pripomoći zadarskom zdravstvu, mogu svojom uplatom na broj bankovnog računa bolnice: IBAN: HR ‪5924020061100879223, otvoren kod Erste & Steiermarkische banke d.d. donirati sredstva, s obzirom na to da je ovoj nepredviđenoj situaciji svaka pomoć dobrodošla”, kažu u Gradu Zadru.