Početna KORONAVIRUS KAD NEĆE GRAD…. Građanska inicijativa Forum Obrovac predložila mjere za spas gospodarstva

KAD NEĆE GRAD…. Građanska inicijativa Forum Obrovac predložila mjere za spas gospodarstva

Građanska inicijativa “Forum Obrovac” optužila je lokalnu vlast da se ne bavi dovoljno gospodarskim posljedicama korona krize pa su odlučili stvar uzeti u svoje ruke. Uputili su krajem ožujka, putem svoje facebook stranice, poziv svim građanima i svim zainteresiranima da predlože mjere pomoći kako obrovačkom lokalnom gospodarstvu tako i građanima. Stiglo je pregršt prijedloga no tamošnja vlast, tvrde, na sve se oglušila!

“U desetak dana stigao je popriličan broj prijedloga od kojih su izvučeni oni najkonstruktivniji i za prvu ruku najlakše provedivi. Od niza prijedloga sastavljen je paket mjera u obliku dokumenta koji je pismenim putem upućen prema Gradu Obrovcu. Nažalost, do danas nikakav odgz ove inicijative.

“Možda je zanimljivo napomenuti kako je usprkos cijeloj ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, kod ljudi još uvijek prisutan iracionalan strah jer smo velik broj prijedloga dobili anonimno, ali isto tako i dosta naših sugrađana uviđa važnost aktivnog građanstva, pa ipak možemo kazati kako se stvari polako kreću i prema naprijed.

Pošto inertna vlast i inače izbjegava pozornost, možda joj upravo pozornost medija bude zamašnjak za što skorije iznalaženje rješenja za pomoć svom stanovništvu ali i poduzetnicima koji su i bez krize i korona virusa na rubu izdisaja”, zaključuju u Građanskoj inicijativi Forum Obrovac.