Početna SPORT IGRAT ĆE SE S GLEDATELJIMA Ljubitelji košarke ipak će imati priliku uživo...

IGRAT ĆE SE S GLEDATELJIMA Ljubitelji košarke ipak će imati priliku uživo gledati utakmicu Zadra i Zvezde

Foto: Zvonko Kucelin/ KK Zadar

Utakmica 7. kola ABA lige između Zadra i Zvezde na dvorani Višnjik ipak će se održati u nedjelju u 17 sati unatoč izgredima u subotu navečer, priopćila je ABA lige.

Nepoznati maskirani počinitelji u subotu su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili nedjeljnu utakmicu ABA lige u kojoj gostuje Zadar dočekuje Crvenu zvezdu, te člana Upravnog odbora beogradskog kluba koji je bio u društvu s prijateljem.

“Nakon šokantnih scena koje su se u subotu navečer dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbet, uoči utakmice sedmog kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet, ABA liga oštro osuđuje svaki vid nasilja, te rasnu, spolnu, vjersku, nacionalnu i svaku drugu diskriminaciju”, stoji u priopćenju ABA lige.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde Meridianbet upućenih MUP-u RH, s namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, a organizatori i počinitelji incidenta uhite i procesuiraju u u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili.Ujedno, kroz komunikaciju s klubovima i ostalim čimbenicima sigurnosti, ABA liga učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da svi zajedno još jednom pokažemo da se radi o izoliranom slučaju, koji baca sjenu na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je nastala.Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti spajati, a ne dijeliti ljude, priopćila je ABA liga.