Početna SPORT Iva Bokanović: „Ovdje sam da vratimo HNK Zadar na put stare slave!“

Iva Bokanović: „Ovdje sam da vratimo HNK Zadar na put stare slave!“

Foto: Noviradio.hr

Iva Bokonavić, novoizabrana predsjednica Hrvatskog nogometnog kluba Zadar danas je na Stanovima predstavila svoju viziju vođenja kluba nakon što je s te funkcije otišao Damir Knežević ponudivši ostavku u studenom prošle godine. U svom prvom obraćanju medijima po stupanju na mjesto predsjednice Bokanović je najavila i prve poteze.

 – Napravit ću analizu postojećeg stanja koja će biti temelj svega onog što ćemo dalje raditi. Tu prvenstveno mislim da poslovni sektor, sportski sektor, infrastrukturni sektor ali i na sektor odnosa s javnošću iz kojeg sam i došla iz Cibone. Tu mislim na stanje kluba u javnosti koje je puno zdravije nego se u javnosti stječe dojam.

Plan i program u predstojećem razdoblju je izrada strateškog okvira. Analiza bi trebala trajati 30 dana, a postavljanje ključnih točaka razvoja strateškog okvira 3 mjeseca. Strateški okvir potom bi trebao biti uvertira za strateški dokument, odnosno strategiju razvoja kluba na dugoročnoj razini. Ona bi trebala biti gotova na jesen, a planirana je na sedam godina kako je to nedavno napravio i HNK Hajduk.

Foto: noviradio.hr

– Strateški okvir će nam dati što ćemo raditi, a strategija razvoja kako i na koji način ćemo to raditi. Paralelno s tim morat ćemo napraviti implementaciju te strategije na način da ćemo morati napraviti pravilno kadroviranje u klubu, dovesti najbolje stručnjake da tu strategiju i sprovedu u djelo.

Kada je riječ o kadroviranju, Bokanović je rekla i kako bivši predsjednik Damir Knežević više u klubu neće imati nikakvu upravljačku ulogu ali je naglasila kako joj se stavio na dispoziciju u narednih nekoliko mjeseci.

Ipak, kao što je to bio slučaj i u prošlosti, puno toga oko budućnosti kluba ovisit će o Gradu Zadru koji bi u veljači trebao odlučiti o tome hoće li HNK Zadar ići u preoblikovanje ili ne. Prema Bokanović, Grad bi trebao stati iza kluba po pitanju Škole nogometa i po pitanju infrastrukture. Uz ulazak potencijalnog partnera Bokanović smatra kako bi Grad Zadar morao imati 25 plus jednu dionicu kako bi se zaštitili klupski simboli.

Na današnjoj konferenciji još je istaknuto i kako dugovanja prema radnoj zajednici i igračima nema ali da ima interesa potencijalnih partnera. Zanimljivo je i kako će nova predsjednica svoju funkciju obavljati volonterski.