Početna VIJESTI IZABRANO NOVO VODSTVO DRUŠTVA ZA OČUVANJE PAKOŠKE TRADICIJE I OBIČAJA “KALETA”

IZABRANO NOVO VODSTVO DRUŠTVA ZA OČUVANJE PAKOŠKE TRADICIJE I OBIČAJA “KALETA”

Jučer je u prostorijama općine Pakoštane održana izborna skupština Društva za očuvanje pakoške tradicije i običaja “Kaleta”, druge najstarije udruge koja promiče kulturnu baštinu u našem kraju. Na ovoj važnoj skupštini članovi su birali novo vodstvo te predstavili plan rada za kraj tekuće godine i nadolazeću godinu.

Nova predsjednica udruge postala je Filipa Maksan, magistra psihologije, koja je preuzela odgovornost vođenja udruge od dosadašnjeg vodstva. U svojem prvom obraćanju članovima, Filipa se zahvalila starom vodstvu na 19 godina predanog rada te za iskazanu volju i želju da i dalje budu na raspolaganju novom, mlađem, entuzijastičnom vodstvu, kao savjetnici i članovi udruge.

„Drago mi je što sam dobila vaše povjerenje za vođenje Udruge Kaleta, koja broji preko 40 članova. Posebno hvala svima na gotovo stopostotnom odazivu na ovoj izbornoj skupštini. Spremamo bogati program za kraj ove godine i planiramo uzbudljive aktivnosti za nadolazeću godinu. Ono što me najviše veseli je veliki fokus na rad s djecom i mladima. Iznimno je važno kontinuirano raditi na unapređenju međusobne komunikacije kako bismo povećali kvalitetu života djece i mladih“, istaknula je nova predsjednica Filipa Maksan.

Filipa je također izrazila zahvalnost općini Pakoštane i Turističkoj zajednici općine Pakoštane na dugogodišnjoj podršci te naglasila važnost njihove podrške i dalje, kako bi se nastavio rad na očuvanju kulturne baštine i unapređenju zajednice. „Godina koja nam dolazi bit će definitivno puna izazova za sve nas, i sigurno ćemo trebati podršku jedni od drugih više nego ikad dosad. Uz vašu podršku, vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti na sve izazove i nastaviti graditi bogatu kulturnu baštinu našeg kraja“, zaključila je Filipa Maksan.

Udruga Kaleta poziva sve zainteresirane da se pridruže njihovim aktivnostima i podrže napore očuvanja bogate pakoške tradicije i običaja.
Nova energija i entuzijazam koje donosi novo vodstvo Udruge Kaleta obećavaju uzbudljivu budućnost.